Charlie Hunnam 44 let


Charles Matthew Hunnam se narodil 10. dubna 1980 v Newcastlu (Anglie) jako druhý nejstarší ze čtyř synů. Jako dítě si oblíbil baseball a fotbal, které rád hraje dodnes. Jeho oblíbenými herci jsou Daniel Day-Lewis a Sean Penn.

V LA se během konkursu na roli v seriálu Dawsonův svět seznámil s Katharine Towneovou, dcerou filmového scénáristy Roberta Towneho, se kterou se o pár týdnů později vzali, jejich manželství se ale rozpadlo již v roce 2002. Mezitím se objevoval jako Gregor Ryder v televizní sérii YOUNG AMERICANS. Poté dostává roli v seriálu KOLEJ, ZÁKLAD ŽIVOTA, odkud jej známe jako arogantního a drzého studenta britského dramatu Lloyda Haythe. Seriál byl ovšem zrušen již po prvním období.

Po především seriálových zkušenostech se začal objevovat i ve filmech. První po Dazovi to byla role Embryho Larkina po boku Katie Holmes v mysteriózním thrilleru OPUŠTĚNÁ, hned nato hlavní roli v dramatu podle novely Charlese Dickense NICHOLAS NICKLEBY. Jeho velmi blízkými přáteli jsou Jamie Bell, Anne Hathaway a Romola Garai, se kterými se seznámil právě během natáčení Nicholase Nicklebyho. V roce 2002 také všichni čtyři získali cenu National Board of Review za nejlépe hrající celek (celkem 13 herců z NN). Vedle Opuštěné měl Charlie v roce 2001 v plánu i natáčení dalšího filmu, nezávislou komedii Anderson´s Cross, kde si měl zahrát roli silného kuřáka trávy, ale protože mu nevycházel čas, od filmu odstoupil. Režisér filmu Jerome E. Scott tehdy ze scénáře vystřihl scény, kde se měl Charlie objevit, a prohlásil, že nikdo Charlieho nenahradí.

Do širšího povědomí diváků se dostal díky roli slizkého záporáka Bosieho v Oscarovém snímku NÁVRAT DO COULD MOUNTAIN (2003). Jeho dosud největší rolí je Pete Dunham ve filmu HOOLIGANS (2005), kde si zahrál učitele a zároveň vůdce londýnských fanoušků, kteří si říkají GSE – Green Street Elite. V tomto dramatu se skvěle doplňuje s Elijahem Woodem a „křoví“ jim dělají např. Claire Forlani nebo Marc Warren. Po Petu Dunhamovi se z něj stal Patric v POTOMCÍCH LIDÍ. O této roli prohlašuje, že je to poslední z trilogie postav šílenců – prvním byl Bosie a druhým Pete Dunham. Dále jej diváci mohli vidět v seriálu SONS OF ANARCHY a ve filmech THE STANFORD PRISON EXPERIMENT a THE LAST FULL MEASURE.


10.4.1980
Newcastle, England, Velká Británie
Charlie Hunnam csfd

Rebel Moon: Part Two – The ScargiverRebel Moon: První část – Zrozená z ohněWaldoGentlemaniPravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandyTrojí hraniceV džungliMilion malých střípkůKrál Artuš: Legenda o mečiMotýlekZtracené město ZPurpurový vrchPacific Rim - Útok na ZemiChladnokrevnýFrankie Go BoomThe LedgePotomci lidíHooligansNávrat do Cold MountainNicholas NicklebyOpuštěnáWhatever Happened to Harold Smith?ŠantaramZákon ganguKolej, základ života


Aktualizace osobnostního profilu Charlie Hunnam: 31.10. 2023 19:16