Stephen McHattie 77 let


Zkuste říct jméno kanadského herce Stephena McHattieho stovce lidí a čekejte, zda-li někdo bude vědět, o koho se to vlastně jedná. Možná bude rozpoznán podle fotografie, když si jej nějaký šťastlivec nesplete s Lancem Henriksenem. Stephen McHattie se zkrátka nedostal mezi ty ohromně slavné šťastlivce, jejichž jméno řekne denně na světě milion lidí. To však vůbec neznamená, že by nedosahoval jejich hereckých kvalit.

Mezi desítkami známých i neznámých seriálů (AKTA-X, WALKER TEXAS RANGER, LEXX, KOJAK, STAR TREK, HAPPY TOWN...), béčkových akčních i katastrofických filmů (OHNIVÉ NEBE, VLNA ZABIJÁK, NEBEZPEČNÝ KARIBIK...) nebo filmů normálních, kde si zahrál často spíče čurdy (POLICAJT V BEVERLY HILLS 3, SEKRETÁŘKA...), se dá najít několik vzácnějších partů v "lepších sférách". Několik režisérů totiž dalo McHattiemu šanci, aby se objevil na velkém plátně ve vedlejší, ale významné roli. Aby dali do přednějších linií obsazení zajímavého i charismatického muže. Prvním, kdo jej dokázal nejvíce (a nejspíš nejlépe) využít, byl David Cronenberg.

Začátek DĚJIN NÁSILÍ patří bezpochyby právě McHattiemu. Drsný, nesympatický a chladnokrevný zabiják v černém obleku se do Cronenbergova světa přesně hodí a může se s hrdostí postavit vedle jiných vyšinutých vrahů a násilníků z filmového světa. Nejspíš díky této postavě začíná mít kanadský herec více štěstí na komerčním poli. Stal se záporáckým inkvizitorem ve FONTÁNĚ Darrena Aronofského, vedle Paula Giammattiho se objevil v akční oddychovce SEJMI JE VŠECHNY a v neposlední řadě dělal kapitána záchranným plavidlům v Emmerichově 2012.

Snad na něj také bude nadále spoléhat Zack Snyder, který mu postavou loajalisty ve 300 a starým Nite Owlem ve WATCHMENECH poskytnul další vynikající příležitosti. Snad bude Stephena McHattieho využívat stále více dobrých režisérů, lidé si jej nebudou plést s Lancem Henriksenem, dostane se mu zajímavých rolí a někteří další filmoví fanoušci si zapamatují jeho jméno.


3.2.1947
Antigonish, Nova Scotia, Kanada
Stephen McHattie csfd

My AnimalUlička přízrakůOperace GoliášDreamlandPojď za tátouRabidZCrown and AnchorJuggernautProbuzení ZodiakaTokyo Trialmatka!BirdlandKhoyaBrána temnotyBásník smutných tónůThe Dark StrangerBig MuddyDoupě vlkůDr. CabbieDvojnásobná vražedkyně Lizzie BordenováHellmouthExilLoupež na úrovniManželMeetings with a Young PoetSeptic ManTormentVražedná minulostEddie - náměsíčný kanibalJesse Stone: Bludiště pochybnostíTajemný mužTak trochu zombieA halálba táncoltatott leányDonucen ke zločinuExit HumanityExtázeJesse Stone: Ztracená nevinnostVálka BohůJesse Stone: Bez výčitekKdo je Clark Rockefeller?Medium Raw: Night of the WolfRed: Werewolf HunterSkore - Hokejový muzikálThis Movie Is Broken2012DiamantyJesse Stone: Tenký ledMoje krevStrážci - WatchmenThe TimekeeperYou Might as Well Live13GunsObchod se smrtíPontypoolBez slitováníJesse Stone: Radikální změnaKawSejmi je všechny


Aktualizace osobnostního profilu Stephen McHattie: 13.11. 2023 02:10