Lars Mikkelsen 59 let


Lars Mikkelsen se narodil v Glandsaxe poblíž Kodaně, jako prvorozený syn Bente Christiansen a Henninga Mikkelsena. O rok později se narodil jeho bratr, herec Mads Mikkelsen. Společně vyrůstali v Kodani. V dětství Lars zpíval ve školním sboru a hrál házenou. Poté co vystudoval byl po dobu devíti měsíců v základní vojenské službě v Kongelige Livgarde v pěším pluku dánské armády.

Do povědomí diváků se dostal v roce 2007 v dánském kriminálním seriálu Forbrydelsen, kde ztvárnil kandidujícího starostu Troelse Hartmanna. Za některé své herecké počiny získal ocenění dánské filmové akademie. V roce 1989 se oženil s Anette Støvelbæk. Společně mají dva syny a žijí společně v kodaňské čtvrti Vesterbro.


6.5.1964
Kodaň, Dánsko
Lars Mikkelsen csfd

The 11thAsfaltKyssetThe Knife ThrowerVenuseffektenZimní bratřiTen den přijde9. duben1864 - Brødre i krigDannys dommedagKdyž zvířata sníMontanaNordic FactoryTöchterCo udělal RichardMax Trapný 3ViceværtenBarbar RonalTi, co vraždí - Stín minulostiPravda o mužíchZtracený v AfriceLovec mozkůÚtěkCo nikdo nevíPlamen a CitronCecilieDoma je domaOstrov ztracených dušíSíla SeveruKrálovská hraAfgrundenSe dagens lysTvillingEn kærlighedshistorieFlænsetSethUnder overfladenRoyal BluesDen store kul-turLille JohnMappenAhsokaTváří v tvářZaklínačKniha snů Karen BlixenovéKrálovství


Aktualizace osobnostního profilu Lars Mikkelsen: 6.11. 2023 14:39