Jeremy Renner 53 let


Dříve ryze divadelní herec, který se ke konci devadesátých let plynule přesunul na televizní obrazovky, Jeremy Renner si vysloužil pochvalu a diskuzi nad ztvárněním sériového vraha Jeffrey Dahmera. Původem z Kalifornie, Renner objevil svou lásku k hraní během studií na Modesto Junior College, když si rozšířil své hlavní předměty. Než si vybral hodiny hraní, věnoval se nejdříve počítačům a kriminologii. Brzy se rozhodl navýšit hodiny herectví a psychologie. Jeviště mu nabízelo prostor vybít si zdravým způsobem skryté emoce. Po absolvování se přestěhoval do Los Angeles, kde doufal, že dostane práci jako herec.

Jeremy hraje nejčastěji antihrdiny, k čemuž mu pomáhá jeho neobvyklý až démonický pohled. Zahrál si však i hrdinského vojáka ve snímku 28 TÝDNŮ POTÉ (2007). V témže roce se objevil ve westernovce ZABITÍ JESSEHO JAMESE ZBABĚLCEM ROBERTEM FORDEM. Zahrál si i hlavní roli ve válečném snímku SMRT ČEKÁ VŠUDE, za kterou obdržel oscarovou nominaci na nejlepšího herce.

Jeremymu se nyní velice daří. Ztvárnil roli Hawkeye ve filmech THOR a THE AVENGERS. Dále si zahrál hlavní roli v pokračování Bourna a čeká ho také již podruhé role Brandta po boku Toma Cruise: MISSION: IMPOSSIBLE 5. A určitě nás v roce 2014 čeká pokračování THE AVENGERS. Taktéž není vyloučeno, že se Jeremy objeví ve vlastním filmu jako Hawkeye a nebo ve filmech ostatních kolegů z týmu.

Mezi televizí a filmem si Jeremy najde čas na psaní, nahrávání a předvádění své hudby – současného rocku.


7.1.1971
Modesto, California, USA
Jeremy Renner csfd

Avengers: The Kang DynastyAvengers: EndgameSněžná melaMáš ji!Hráčské doupěWind RiverCaptain America: Občanská válkaPříchozíAvengers: Age of UltronMission: Impossible - Národ grázlůSmrt čmuchalaImigrantJeníček a Mařenka: Lovci čarodějnicŠpinavý trikAvengersBourneův odkazMission: Impossible - Ghost ProtocolThorMěstoLightbulbSmrt čeká všude28 týdnů potéZabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem FordemZkřížené cestyLove Comes to the ExecutionerDvanáctiletíJejí případLegendy z DogtownuMalý výlet do nebeNeo NedSrdce je zrádná děvkaS.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazeníDahmerMonkey LoveFish in a BarrelDěsivé snyA Friend's BetrayalPaper DragonsBanda na výletěStarosta KingstownuCo kdyby...?Hawkeye


Aktualizace osobnostního profilu Jeremy Renner: 3.3. 2024 17:45