Mark Harmon 72 let


Americký herec Mark Harmon se narodil 2. září 1951 v kalifornském Burbanku. Celým jménem se jmenuje Thomas Mark Harmon. Jeho otec byl slavný fotbalista a nyní je známý sportovní komentátor Tom Harmon a jeho matka je herečka Elyse Knox. Má rovněž dvě sestry Kelly a Kristin, z nichž Kelly je herečka a bývalá úspěšná modelka a Kristin je malířkou.

Rok 1987 byl pro Marka úspěšný jak po stránce osobní, tak i profesní. Jednak se 21. března 1987 oženil s herečkou Pam Dawber (se kterou žije dodnes a má s ní dva syny Seana Thomase Harmona a Tye Christiana Harmona) a také získal hlavní role v komedii SUMMER SCHOOL a dramatu JAK JSEM TI SLÍBIL. I následující rok Markovi přál, když se objevil v thrilleru Petera Hyamse CALDWELLŮV PŘÍPAD spolu se Seanem Connerym.

Poté následoval dočasný ústup z pozic, aby se pak v roce 1996 vrátil v roli doktora Jacka McNeila v oblíbeném seriálu z lékařského prostředí NEMOCNICE CHICAGO HOPE. Následovala řada více či méně úspěšných, převážně televizních, filmů, aby se v roce 2003 dostal zpět na vrchol kriminálním seriálem z prostředí válečného námořnictva NAMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA, který těžil z oblíbenosti moderních kriminálních seriálů, plus přidal i konverzační humor a atraktivní prostředí armády jako bonus.

Mark Harmon v televizních seriálech často zosobňuje charismatické, statečné a rozhodné hrdiny a jak dokládá následující historka, tak odvaha a rozhodnost mu nechybí ani v soukromém životě. V roce 1996 zachránil dva mladíky, kteří měli autonehodu před jeho domem. Kladivem ze své garáže rozbil okno na jejich hořícím autě a vytáhl je z něho ven. Zatímco jeho manželka zavolala záchranku a hasiče.


2.9.1951
Burbank, California, USA
Mark Harmon csfd

Jistá oběťLiga spravedlivých: Krize na dvou ZemíchRosničkaHon za svobodouMezi námi děvčatyVálka surfařůNenechám tě odejítPodtrhNa věčné časyThe Amati GirlsVzpomínky na dubenStrach a hnus v Las VegasObětiThe First to GoPokáníPoslední smíchTajemství pod vodouTakoví normální zabijáciWyatt EarpDillingerLong Road HomeRebecca Schaeffer: The E! True Hollwood StoryStudené štěstíVražedné pochybnostiČtvrtý příběhDokud jsi tu bylSladké ptáče mládíSuper sázkaNávrat do rodného městaPevnostJak jsem ti slíbilLetní školaObezřetný cizinecPrinc z Bel AirZachraňme HarryhoTuaregIntimate AgonyGoliath AwaitsFlamingo RoadThe Dream MerchantsGetting MarriedLittle MoPřijíždí jezdecEleanor and Franklin: The White House YearsNámořní vyšetřovací služba


Aktualizace osobnostního profilu Mark Harmon: 31.10. 2023 20:10