Sybil Danning 71 let


"První herečka úspěšně kombinující půvab a brutální sílu." - Roger Ebert

S nabídkami na filmování se následně roztrhl pytel, ale i ostatní role jí byly většinou psané "na tělo" a operovaly hlavně s jejím sex appealem, zatímco Sybil poctivě brala hodiny herectví. To byl případ i další mýtické postavy, Kriemhildy, z o rok mladší erotické filmové adaptace Písně Nibelungů SIEGFRIED UND DAS SAGENHAFTE LIEBESLEBEN DER NIBELUNGEN, ve kterém už Sybilinu nahotu nezakrývalo vůbec nic. Postupně se jí ale podařilo vybřednout z bahna německých sex komedií a italských giall díky štěkům ve větších produkcích, např. v Lesterových TŘECH MUŠKETÝRECH (1973) a jejich pokračování (1974) Fleischerově PRINCI A CHUĎASI (1978), sci-fi METEOR (1979) či katastrofickém CONCORDE - LETIŠTĚ 1979 (1979).

Klíčový byl pro ni rok 1980, kdy se objevila hned v 6 filmech, mezi kterými se našlo i několik výživných rolí jako vesmírná amazonka Valkýra z cormanovské sci-fi SADOR, VLÁDCE VESMÍRU, která ji vynesla ocenění Golden Scroll Award of Merit udělované Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. Valkýra představovala typ role, jakými si chtěla Sybil podmanit publikum, a sice spojující koncentrovaný sex appeal se silnou osobností. Sybil pak nechala Evropu za zády a bez smlouvy, agenta a tušení, co jí budoucnost přinese se vydala do Hollywoodu, odhodlaná stát se první velkou akční hrdinkou stříbrného plátna.

Doba jejímu snu přála. První polovina 80. let byla ve znamení vlny fantasy filmů jako BARBAR CONAN nebo PÁN ŠELEM, vzedmuté popularitou Dračího doupěte a dalších her na hrdiny. V roce 1983 se po ní svezla i Sybil ve dvou levných cannonovských béčkách SEVEN MAGNIFICENT GLADIATORS a HERCULES, které natočili pozoruhodní italští béčkaři/céčkaři Bruno Mattei (Virus, Porno Holocaust, Zombi 3) a Luigi Cozzi (Starcrash, Sindibád sedmi moří). Vystupovala v nich v rolích neohrožených barbarských bojovnic po boku béčkových hvězd Lou Ferrigna a Brada Harrise (první manžel Olgy Schoberové) a jak o jednom z těchto snímků napsal jeden z recenzentů na IMDB "za vstupné stojí už jen samotný Sybilin kostým". Díky HERCULOVI si také připsala druhé ocenění Golden Scroll of Merit a rovněž to dotáhla na obálku srpnového Playboye, který ji na ní označil za královnu akčních filmů a uvnitř jí věnoval 10ti stránkový pictorial.


24.5.1952
Wels, Oberösterreich, Rakousko
Sybil Danning csfd

Virus XSmrt v horáchHalloweenPale BloodL.A. BountyThe Phantom EmpireAmazonky na MěsíciTalking WallsWarrior QueenDívčí nápravná školaVykradač hrobůKvílení vlkodlaků IIMalibu ExpressMladá Lady Chatterleyová II.Soukromé vášněHra s ohněmJungle WarriorsNájemné ženyHerkulesImps*Julie DarlingPeklo za mřížemiS.A.S. à San SalvadorSedm slavných gladiátorůSalamandrSeparate WaysCuba CrossingDen CobryJak vyzrát na vysoké životní nákladyNightkillSador, vládce vesmíruThe Man with Bogart's FaceConcorde - Letiště 1979MeteorCat in the CageOperace ENTEBBEPrinc a chuďasAlbinoBoží zbraňAkce Lady MarlèneDer GeheimnisträgerFolies bourgeoisesNoces de porcelaine, LesArrivano Joe e MargheritoTři mušketýři 2Peppino z NeapoleTři mušketýřiBarbe-bleueDie liebestollen ApothekerstöchterGelobt sei, was hart machtL'amante dell'Orsa MaggioreL'occhio nel labirintoLa dama rossa uccide sette volteModrovousMädchen mit der heißen Masche, DasDas ehrliche InterviewDie StewardessenEhemänner-ReportHausfrauen-Report 1: Unglaublich, aber wahrParagraph 218 - Wir haben abgetrieben, Herr Staatsanwalt


Aktualizace osobnostního profilu Sybil Danning: 16.11. 2023 22:15