Geun-young Moon 36 let


Mun (Moon) se narodila 6.května roku 1987, a to v šestém největším jihokorejském městě Gwangju , které leží ve vnitrozemí v jihozápadním cípu korejského poloostrova. Už od raného mládí táhlo Mun něco ke hvězdám, konkrétně již ve 12ti letech ji rodiče s předtuchou slibné kariéry povolili vstoupit do světa modelingu, ve kterém se Mun cítila jako ryba ve vodě a po sérii účastí v reklamách, či na fotografiích v módních magazínech záhy získala první neodolatelnou nabídku, a to na jednu z dvojice hlavních rolí v sentimentálním dramatu s názvem AUTUMN IN MY HEART produkovaného korejskou televizní společností KBS roku 2000. Za tuto roli školačky těžce zkoušené rodinným tajemstvím získala nejedno ocenění, ale především přízeň fanoušků na celém kontinentu. Přirozeně s úspěchem její první velké role přišly záhy nabídky na významné role v dalších televizních dramatech, a to konkrétně roku 2001 role mladé císařovny v historickém dramatu THE LAST EMPRESS, kde ji v pozdější fázi produkce vystřídala v hlavní roli herečka Lee Mi-yeon, a dále menší role v televizním seriálu ze zdravotnického prostředí s názvem MEDICAL CENTER pro společnost SBS.

Roku 2005 Mun ztvárnila další výraznou roli ve filmu THE INNOCENT STEPS, kde hrála postavu etnické Korejky žijící v Číně, která se však záhy vydává do Jižní Koreje po zásahu své sestry jako pomoc pro bývalého učitele tance, což se však neobejde bez komplikací a následuje legalizace pobytu v kombinaci s první lekcí tance 3 měsíce před začátkem důležitého tanečního zápolení. I v tomto filmu mohla tedy Mun využít všechny své přirozené charakterové vlastnosti. Zdálo by se, že Mun je jako zrozena pro role v romantických komediích, avšak záhy překvapila naprosto odlišnou hereckou polohou v korejské filmové adaptaci původně japonského seriálového dramatu s názvem LOVE ME NOT z roku 2006, ve kterém ztvárnila nečekaně komplikovanou roli nevidomé dědičky, která se stává klíčem k dosažení bohatství pro falešného bratra.

V roce 2008 se korejští diváci dočkali velkolepého návratu Mun na televizní obrazovky v historickém dramatu THE PAINTER OF THE WIND roku 2008 pro SBS. Ztvárnila zde působivou roli Shin Yoon-bok, mladé dívky, která je nucena skrývat svou identitu pod „maskou“ učedníka ve vyhlášené umělecké akademii, kde projevuje svůj talent, který ji na druhou stranu způsobuje nečekané problémy, když začne spolu se svým novým učitelem odkrývat vrstvy ze skrytého obrazu intrik a především smrti svých rodičů. V tomto dramatu dostala Mun šanci využít jak svých zkušeností z romantických komedií, tak velmi často střídanými právě klíčovými dramatickými momenty ve kterých dokázala vyjádřit těžký životní osud své role. Nebylo ani velkým překvapením, že právě v roce 2008 dostala Mun za tuto svou roli prestižní korejskou cenu Grime Awards jako nejlepší herečka. Následovalo roku 2009 ocenění za nejlepší herečku v korejských dramatech zvané Baeksang Award a jen o vlásek ji unikla cena za nejpopulárnější ženu v Koreji vůbec (vyhrála zpěvačka YoonA dívčí skupiny Girls' Generation).

Když Mun zrovna netočí, tak se věnuje studiu na univerzitě SungKyunKwa v Soulu, kde studuje Korejský jazyk a literaturu. Mezi její koníčky patří hra na piáno, taekwondo, plavání, manga a v poslední době především charita a podpora korejské kultury v zahraničí. Tato mladá herečka (nejen věkem, ale i charakterem) nás tedy v budoucnu určitě ještě nejednou překvapí a můžeme se těšit na pro ni tak typický příval emocí a citů prostřednictvím jejích nezapomenutelných výkonů v jejích tolik oceňovaných snímcích.


6.5.1987
Kwangdžu, provincie Jižní Čolla, Jižní Korea
Geun-young Moon csfd

Skleněná zahradaSadoSarangddawin pilyoeobseoDaenseoui sunjeongEorin shinbuJanghwa, hongryeonYeonae soseolGil wieseoYulyeongeul jabala!AnturajiMaeul : achiaraui bimilBoolui yeoshin Jung-YiCheongdamdong aeliseuMaerineun wibakjoongSinderella eonniBaramui hwawonAhnaeMyeongseonghwanghuGaeul donghwaMedikeol senteo김정은의 초콜릿


Aktualizace osobnostního profilu Geun-young Moon: 31.10. 2023 09:10