Erika Stárková 39 let


Česká divadelní a filmová herečka Erika Stárková vystudovala brněnskou konzervatoř a poté herectví na JAMU. Už při studiu účinkovala v Divadle Radost nebo v Národním divadle v Brně, kde také po škole dostala své první angažmá. Působila rovněž v HaDivadle, v pražském Švandově divadle, v ústeckém Činoherním klubu a v Divadle pod Palmovkou.

Jejím debutem na poli celovečerního filmu byl studentský snímek Teplé škvarky z roku 2011. Až o několik let později se v menší roli objevila v česko-slovenském dramatu Andělé všedního dne od režisérky Alice Nellis. V roce 2015 jsme ji mohli vidět v roli královny Gabriely v divácky úspěšné pohádce Sedmero krkavců.

Mimo herectví se Erika rovněž věnuje zpěvu, zejména šansonům, jazzu, ale i dalším hudebním žánrům. Její sestrou je produkční Lenka Neužil Stárková a švagrem herec Václav Neužil ml.


8.7.1984
Nové Město na Moravě, Československo
Erika Stárková csfd

Franta mimozemšťanJedeme na teambuildingNikdy neříkej nikdyZátopekNárodní třídaTomanSedmero krkavcůAndělé všedního dneTeplé škvarkyJedna rodinaZalez do spacákuChlapDvojka na zabitíTřídní schůzkaRepublika BlaníkCarnival RowMOST!ObčankaSpecialistéStrážmistr TopinkaTátové na tahuBohémaLabyrintMordpartaPoldaKriminálka AndělČetnické humoresky


Aktualizace osobnostního profilu Erika Stárková: 9.11. 2023 14:57