J.K. Simmons 69 let


J.K. Simmons (Jonathan Kimble Simmons) se narodil 9. ledna roku 1955 v Detroitu, ve státě Michigan, rodičům Patricii Kimble a Donaldu Simmonsovi. Je otcem jednoho dítěte. Má také sestru Elizabeth a bratra Davida, který je zpěvák a skladatel. Dále pak synovce Nika a švagrovou Nancy.

Poprvé si zahrál ve filmu DETEKTIV DOYLE (1986), ovšem do oka veřejnosti se pravděpodobně dostal až ve známém seriálu PRÁVO A POŘÁDEK (1990), jako policejní psychiatr Dr. Emil Skoda. Zahrál si také manažera baseballového týmu jeho rodného města, Detroit Tigers, ve filmu HRA SNŮ (1999) nebo neurotického šéfa novin J. Jamesona ve všech dílech SPIDERMANA, u kterého se zavázal i k dalším pokračování. A nezapomeňme na jeho roli v cynické komedii DĚKUJEME ŽE KOUŘÍTE (2005).

V roce 2007 se objevil v kontroverzním filmu POSTAL, dále pak v thrilleru ODVLEČEN, a za zmínku určitě stojí účast na filmu JUNO, ve kterém hraje sympatického otce hlavní hrdinky.

J.K. Simmons propůjčil svůj hlas žlutému vajíčku v reklamách na lentilky M&M. Během turné filmu PETR PAN se seznámil se svojí manželkou Michelle Schumacherovou. V roce 2008 bychom ho měly vidět ve filmech THE STONE HOUSE či THE WAY OF WAR.


9.1.1955
Detroit, Michigan, USA
J.K. Simmons csfd

Little BrotherOne Day as a LionRed OneSpider-Man: Napříč paralelními světyThe Venture Bros.: Radiant Is the Blood of the Baboon HeartZběsilá jízdaBatgirlGloriousMarmadukRychlá rotaKrotitelé duchů: OdkazLiga spravedlnosti Zacka SnyderaNational ChampionsRicardoviRide the EagleSeal Team: Pár správných tuleňůSpider-Man: Bez domovaVálka zítřkaPalm Springs21 mostů3 Days with DadKlausSpider-Man: Daleko od domovaChlapec jménem SailboatHlavní kandidátThe Boxcar Children: Surprise IslandBastardiLiga spravedlnostiNejsem tadyNová šanceRenegátiSněhulákTrable s exDen patriotůKomik HenryKung-fu Siung-mao 3La La LandPes ro(c)kuThe Late BloomerZootropolis: Město zvířatZúčtováníRozdílné světyTerminator GenisysŠílená matkaBratři v debluMurder of a CatMuži, ženy a dětiNabosoThe Boxcar ChildrenUčitelem z nouzeWhiplash3 Geezers!Marvel SuperhrdinovéProdloužený víkendTemné nebeWish You WelljOBSEcho Jew Kong LokeKontrabandSlova


Aktualizace osobnostního profilu J.K. Simmons: 31.10. 2023 17:18