Richard Roxburgh 62 let


Richard se narodil v Albury na hranicích Nového Jižního Walesu a Victorie. Richardova rodina je převážně anglického původu. Je nejmladší ze šesti dětí účetního. Než se rozhodl stát se hercem, studoval na Australské národní univerzitě v Canberře ekonomiku. Navštěvoval také NIDA (Národní institut dramatického umění).

Během devadesátých let účinkoval v mnoha australských filmech a divadelních hrách, které zahrnují i kritikou kladně hodnocenou roli Hamleta v divadle Belvoir St. Jeho první viditelnější role byla v Mission Impossible 2 (1999), ale pozornost upoutal pravděpodobně až rolí padoucha v muzikálu Moulin Rouge (2001). Jeho asi nejznámější rolí je ďábelský hrabě Dracula z akční fantasy Van Helsing (2004). V roce 2005 bylo oznámeno, že Richard bude režírovat svůj první film - Romulus, My Father, který by měl být uveden během roku 2007.

Richard disponuje velkým hlasovým rozsahem a různými přízvuky; od tenkého směšného pištění, které použil pro roli vévody v Moulin Rouge, až po krásný, hluboký rumunský akcent Draculy ve Van Helsingovi. V úvodní scéně Mission Impossible 2 použil pro zosobnění pilota americký přízvuk a když se provalilo, že je ve skutečnosti teroristou, změnil akcent na neovykle špatný jihoafrický.

V Lize výjimečných používal přízvuky tři: dokonalý britský, typicky londýnský a německý. V méně známém britském filmu Ten jediný (2002), přesvědčivě předstíral akcent rodáka ze Skotska, což je nemalý výkon.


1.1.1962
Albury, New South Wales, Austrálie
Richard Roxburgh csfd

Being Betty FloodForce of Nature: The Dry 2ElvisPoor BoyMotokáryDanger Close: The Battle of Long TanLovestruckMůj andílekŽivot jako abecedaVčelka Mája: Medové hryBreathHacksaw Ridge: Zrození hrdinyLooking for GraceMrkáček BillVčelka MájaThe TurningLedová apokalypsaOut of the NightSanctumHawkeLegenda o sovích strážcíchMatching JackLživý svědekLike MindsTichoNepřemožitelné zloStealth: Přísně tajná miseVan HelsingLiga výjimečnýchPes baskervillskýThe Road from CoorainTian mai chuan qiZačalo to v kuchyniBlondýnkaMoulin Rouge!Mission: Impossible IIPassionPoslední záříIn the Winter DarkĎáblova dušeDoing Time for Patsy ClineLizzie je pokladOscar a LucindaThe Last of the RyansDěti revoluceBilly zpívá BillieBlue MurderTalkObchod se zločinemTracks of GloryDead to the WorldThe Saint: Fear in Fun ParkZáhada StinsonuAunty Donna's Coffee CafeBali 2002FiresKoruna


Aktualizace osobnostního profilu Richard Roxburgh: 13.11. 2023 11:20