Pavle Vujišič (1926 - 1988)   † 62 let


Pavle Vujišič vystudoval práva a v roce 1950 krátce pracoval v rozhlasu a zároveň hrál v divadle. Pavel, přezdívaný Paja, patří k nejvýznamnějším tvářím jugoslávské kinematografie, a to nejenom poválečné. Většinou vytvářel epizodní role, ale do povědomí diváků se zapsal svou nevšední dobráckou tváří a robustní postavou.

Byl ženatý se Suli-Mirjanou Vujisičovou 32 let. V létě roku 1988 mu byla diagnostikována rakovina, začal se stranit lidí a zemřel brzy pro třech měsících nemoci. Na jeho přání se nikdo z jeho kolegů pohřbu nezúčastnil.


10.7.1926
Beograd, Srbija, Jugoslávie
1.10.1988
Beograd, Srbija, Jugoslávie
Pavle Vujišič csfd

Od zlata jabukaDebeli i mršaviOtec na služební cestěUzelŽivot je lepKamiondžije opet vozeO pokojniku sve najlepšeRani snijeg u MünchenuVojniciHaló, taxi!Karađorđeva smrtMedeni mjesec13. červenecDaleko neboMaratonci trče počasni krugMiris dunjaNedeljni ručakSoumrakTak... a jdeme dál!Berlin kaputtGazijaLaf u srcuSok od šljivaVzpomínáš na Dolly Bell?Šesta brzinaKdo to tam zpíváMistři, mistřiOlověná brigádaPetřin osudPozorišna vezaRebelZvláštní léčbaPekelný ostrovPoslední dostihPriko sinjeg moraPřáteléNije negoOkamžikPavilon č. 6Posljednji podvig diverzanta OblakaTygrBeštijeMotýlí mrakPes, který měl rád vlakyŠtvaniceNávrat odepsanýchSalaš u Malom RituStrážce pláže v zimním obdobíDoktor MladenNaivkoPovratak lopovaSeljacka buna 1573Derviš a smrtPartizaniPaja i JarePaviljon broj VIRazmedjaSusediKavárenská zpěvačkaMistr a Markétka


Aktualizace osobnostního profilu Pavle Vujišič: 19.4. 2024 10:59