Amy Adams 49 let


Celým jménem Amy Lou Adams se narodila 20. srpna 1974. Jejím rodištěm byla základna americké armády v italském městě Aviano, kde sloužil její otec. Má šest sourozenců se kterými vyrůstala v Coloradu. Když bylo Amy jedenáct let její rodiče Kathryn a Richard se rozvedli. Na střední škole se věnovala zpěvu ve sboru a baletu.

Do širokého povědomí se však dostala až v roce 2005 kdy si za svůj výkon v nezávislém snímku JUNEBUG vysloužila nominaci na Oscara. Další nominaci tentokrát na Zlatý glóbus získala v roce 2007 za roli princezny Giselle v pohádkové komedii KOUZELNÁ ROMANCE. V našich kinech Amy již brzy uvidíme po boku Toma Hankse a Julie Roberts ve filmu SOUKROMÁ VÁLKA PANA WILSONA.


20.8.1974
Vicenza, Veneto, Itálie
Amy Adams csfd

NightbitchJanis Joplin: Get It While You CanProkletá romanceLiga spravedlnosti Zacka SnyderaMilý Evane HanseneŽena v okněAmerická elegieViceLiga spravedlnostiBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiNoční zvířataPříchozíUkolébavkaVelké očiMuž z oceliOnaŠpinavý trikMistrNa cestěZpátky ve hřeMupetiFighterLáska a nedůvěraPřestupný rokJulie a JuliaMoonlight SerenadeNoc v muzeu 2Jarní úklid s.r.o.PochybyVelký den slečny PettigrewovéKouzelná romanceSoukromá válka pana WilsonaSuperpesKrálové ro(c)kuProdám šéfa zn. spěcháRicky Bobby: Nejrychlejší jezdecDokonalá partieJunebugSvatební víkendPoslední běhChyť mě, když to dokážešSloužit SářeThe Slaughter RuleOpravdu děsná plážová partyVelmi nebezpečné známosti 2Krása na zabitíOstré předmětyKanclDr. VegasTatík Hill a spol.


Aktualizace osobnostního profilu Amy Adams: 2.11. 2023 15:37