Johnny Galecki 48 let


Americký herec Johnny Mark Galecki se narodil 30. dubna 1975 v městečku Bree v Belgii, kde v tu dobu jeho otec sloužil jako člen U.S. Air Force. Po třech letech se celá rodina přestěhovala do Chicaga. Už odmala Johnny věděl, že se stane hercem. V sedmi letech začal hrát v místních divadelních společnostech, účinkoval v mnoha představeních.

Důležitý byl pro něho rok 1997, v němž sice skončil seriál Roseanne, ale zároveň se objevil ve třech velice známých filmech. V komedii MR.BEAN: NEJVĚTŠÍ FILMOVÁ KATASTROFA ještě nebyl jednou z hlavních postav, ale v hororu pro teenagery TAJEMSTVÍ LOŇSKÉHO LÉTA a hlavně v komediální kriminálce s prvky dramatu NEROVNÁ PARTIE už patřil mezi hlavní charaktery a rozhodně ho nešlo i přes jeho malou výšku (měří totiž pouze 165 cm) přehlédnout.

Často bývá obsazován do rolí gayů, v komedii VŠICHNI MOJI MUŽI, (kde svádí bitvu o kluka Matta spolu s Christinou Ricci), a NAHORU, DOLŮ z roku 2000. V tomto filmu hraje asistenta hlavního hrdiny, ztvárněného Benem Affleckem. Svojí hereckou všestrannost prokázal i v nezávislém filmu MORGAN´S FERRY. V sice hlavních, ale ne hvězdných rolích pokračoval Galecki i nadále, ve filmu V ROLI MONY LISY. Jeho třicátiny se blížily a stále se nemohl prosadit do hlavních rolí mainstreamu a menší role ve VANILKOVÉM NEBI tomu rozhodně nepomohla.

Začal se tedy, po několika nevýrazných rolích, opět orientovat na televizní obrazovku, hostoval v HOPE & FAITH, MY NAME IS EARL či v MY BOYS. Vrátil se také na divadelní prkna a účinkoval ve hře THE LITTLE DOG LAUGHED jako mužský prostitut. Tato hra měla velký úspěch a zaujal také tvůrce nově připravovaného sitcomu THE BIG BANG THEORY (Teorie velkého třesku). Zde ztvárnil jednu ze dvou hlavních postav, počítačového geeka Leonarda Hofstadtera, chytrého fyzika a spolubydlícího ještě šílenějšího a méně společenského Sheldona. Jejich vzájemná chemie, narážky na filmy a vědecké vtípky bodovaly naplno a sitcom se stal okamžitě hitem televize CBS. Zajímavostí je, že jeho stejně nespolečenskou spolupracovnici hraje Sara Gilbert, tedy představitelka jeho přítelkyně a následně ženy v seriálu Roseanne.


30.4.1975
Bree, Belgie
Johnny Galecki csfd

Psí poslání 2KruhyDetoxCBGB: Kolébka punkuVyměřený časTable for ThreeHancockThe Big Bang Theory: Unaired PilotPeep ShowŠtastné konceChrystalSázkařiVanilkové nebeNahoru, dolůV roli Mony LisyVorVšichni moji mužiMr. Bean: Největší filmová katastrofaNerovná partieTajemství loňského létaMurder at My DoorZrazené dětiZáchvat zuřivostiBackfield in MotionBlind FaithIn Defense of a Married ManJiskraVánoční prázdninyJimmy ReardonMurder OrdainedTime Out for DadTeorie velkého třeskuThe ConnersRoseanne


Aktualizace osobnostního profilu Johnny Galecki: 1.11. 2023 02:09