Mary Beth Hurt 75 let


Mary Beth Hurt se narodila 26.září 1946 v Iowě jako Mary Supinger. Její dětskou chůvou byla herečka Jean Seberg, která také pocházela z Iowy. Mary studovala drama na Iowské univerzitě a poté odjela do New Yorku studovat herectví.

Svůj první filmový debut získala díky režiséru Woody Allenovi, který jí nabídl roli Joey ve filmu Interiéry po boku Diane Keaton. Také se objevila ve filmech jako Svět podle Garpa, kde si zahrála Helen nebo ve filmu režiséra Martina Scorsese Věk nevinnosti, kde se objevila jako Regina Beaufort.

Mary Beth Hurt byla v roce 2006 nominovaná na Independent Spirit Award za Nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu Mrtvá dívka. 

Mary Beth se v roce 1971 vdala za herce Williama Hurta, manželství vydrželo deset let a v roce 1981 se rozvedli. V roce 1983 se vdala za spisovatele a filmového režiséra Paula Schradera, se kterým má dceru a syna. Manželství trvá dodnes.


26.9.1948
Marshalltown, Iowa, USA
Mary Beth Hurt csfd

Change in the AirThe VolunteerZnovu a jinakLebanon, PennsylvaniaSmrt on-lineJako vzteklí psiMrtvá dívkaŽena ve voděPerceptionV moci ďáblaČervený drakPodivné dítěOtec rodinyPodzim v New YorkuPočítání mrtvýchBoys Life 2UtrpeníMůj chlapec se vrátilShimmerVěk nevinnostiŠest stupňů odloučeníMuž beze spánkuBezbrannáMoji rodičeOtroci New YorkuBaby Girl ScottDARYLNebezpečné situaceSvět podle GarpaSezóna proměn3 by Cheever: The 5:48StřemhlavSecret ServiceAnn in BlueZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiZákon a pořádekWorking It OutthirtysomethingTattingersKojakFrom the Journals of Jean SebergLeo the Late BloomerAlkali, IowaThe 40th Annual Tony AwardsThe 30th Annual Tony Awards


Aktualizace osobnostního profilu Mary Beth Hurt: 2.11. 2023 14:29