Laurie Metcalf 68 let


„V soukromí jsem nesmírně plachá, ale na jevišti dokážu pobíhat nahá a ukusovat rybám hlavy.“

Na Illinois State University studovala Laurie divadelní vědu, právě zde se setkala s Gary Sinisem, ale i třeba s Johnem Malkovichem nebo Joan Allenovou. V roce 1976, po získání titulu BA, zamířila do Sinisova nově založeného divadla Steppenwolf, poté na Broadway a nakonec se jí otevřely i televizní dveře. Do světa velkého filmu pak nakoukla především svým hlasem (TOY STORY, ROBINSONOVI).

Do povědomí diváků se Laurie mohla dostat rolemi v mnoha televizních seriálech. Nejvýraznější z nich pak zřejmě byla Jackie, sestra Roseanne ze stejnojmenného seriálu o osudech otylé Američanky. Objevila ale i v ZOUFALÝCH MANŽELKÁCH (Carolyn Bigsby), mihla se ve FRASIEROVI či seriálu CHIRURGOVÉ. Vděčnou roli pak získala v TEORII VELKÉHO TŘESKU, kde hraje milou a milující náboženskou fanatičku z Texasu s mírnou závislostí na Dr. Pepperovi, Mary Cooperovou, matku Sheldona Coopera.

Laurie Metcalf se v současné době věnuje částečně drobným rolím ve výše zmíněných seriálech a částečně své domácnosti. Podle svých slov uvažuje o tom, že se vrhne buď na kariéru autorky/spisovatelky, nebo bude učit balet.


16.6.1955
Carbondale, Illinois, USA
Laurie Metcalf csfd

Somewhere in QueensToy Story 4: Příběh hračekLady BirdToy Story 3: Příběh hračekThe FarmVe službách válkyRobinsonoviVlastní pravidlaPivní ligaStín svědomíPlaneta pokladůČasový kódBalloon FarmNevěsta na útěkuToy Story 2: Příběh hračekLví pastSkandál BulworthVždy proti přesileChicago CabU-TurnVřískot 2Božská lestChicago on StageOpustit Las VegasToy Story: Příběh hračekThe Secret Life of HousesNebezpečná ženaZáblesk ve tměMilenkyTom Arnold: The Naked Truth 2JFKPsychopat ze San FranciscaVnitřní záležitostiStrýček BuckMíle od domovaPravý AmeričanCandy MountainChlap na míruHledám Susan. Zn.: ZoufaleThe Execution of Raymond GrahamThe ConnersKauza TheranosStále v kurzuJednotka Q


Aktualizace osobnostního profilu Laurie Metcalf: 30.10. 2023 15:14