Jessica Hynes 51 let


Jessica Hynes (rozená Stevenson) je anglickou herečkou a spisovatelkou. Po celém světě ji diváci znají pod jménem Stevenson, které používala až do roku 2007. Nejvíce proslula jako jeden z tvůrců anglického sitcomu "SPACED". Na tomto slavném seriálu se podílela jako spoluautorka i herečka v hlavní roli.

Prvních čtrnáct let své kariéry používala Jessica jako umělecké své jméno za svobodna, tj. Stevenson. Teprve od roku 2007 začala používat jméno svého manžela – Hynes. V roce 1995 spolupracovala s budoucí kolegyní ze seriálu „SPACED“ Katy Carmichaleovou v komedii nazvané THE LIZ HURLEYS, poté následovaly televizní seriály "SIX PAIRS OF PANTS" (1995), "STAYING ALIVE" (1996) a "ASYLUM" (1996), kde se poprvé shromáždil hlavní tým úspěšného sitcomu "SPACED" – Jessica Stevenson, Simon Pegg a Edgar Wright.

V následujícím roce si zahrála v jedné z epizod (The Killings at Badger's Drift) úspěšného anglického seriálu "VRAŽDY V MIDSOMERU" ("MIDSOMER MURDERS") a o rok později byla obsazena do vedlejší role v překvapivě podařeném sitcomu "THE ROYLE FAMILY".

Roku 1999 přišel první velký úspěch její kariéry v podobě seriálu "SPACED", na kterém se Jessica podílela nejen jako herečka v hlavní roli, ale rovněž jako spoluautorka. Díky němu získala dvě ceny udělované britským komediálním filmům (British Comedy Awards) – první v roce 1999 za nejlepší začínající herečku v komediích (Best Female Comedy Newcomer) a roku 2001 za nejlepší televizní herečku v komediích (Best TV Comedy Actress).


15.11.1972
Lewisham, Londýn, England, Velká Británie
Jessica Hynes csfd

Roald & Beatrix: The Tail of the Curious MouseSeagullAlright NowThe FightPaddington 2Vlaštovky a AmazonkyJablečné víno s RozárkouZimaPudsey the Dog: The MovieNativity 2: Danger in the Manger!Burke and HarePán času: Konec času - 2. částBázlivé srdceHarry Potter a Fénixův řádLearnersMalý RamboPoslední píseňPinochet in SuburbiaSvatby jako řemenBridget Jonesová - S rozumem v koncíchSoumrak mrtvýchDick WhittingtonPureZítra La Scala!Vášnivá salsaThe Nearly Complete and Utter History of EverythingDítě z MaconuSwing KidsLife After LifeNaladěnáThe WitchfinderV čísle 9There She GoesRoky a rokyThe RanganationHang UpsMy Favourite SketchHoff the RecordHooten a Lady: Lovci pokladůJack and Dean of All TradesW1A


Aktualizace osobnostního profilu Jessica Hynes: 6.11. 2023 00:33