Blythe Danner 81 let


Blythe Dannerová se narodila 3. února 1943 ve Philadelphii v Pensylvánii jako dcera vlivného bankéře. Od mládí se zajímala o herectví, proto studovala dramatické umění na Bard College. V polovině šedesátých let dostala svá první, divadelní angažmá, nejdříve u Theater Company v Bostonu, poté v Trinity Square Playhouse. V letech 1969 a 1970 získala dvě ocenění za své divadelní role.

Později se stala jednou z oblíbených hereček Woodyho Allena, který ji obsadil do svých snímků JINÁ ŽENA (1988), ALICE (1990), a MANŽELÉ A MANŽELKY (1992). Účinkovala rovněž ve filmech PÁN PŘÍLIVU (1991) s Barbarou Streisandovou a Nickem Noltem, OTISKY PRSTŮ (1997) s Julian Mooreovou a Royem Scheiderem, MĚSTO ŠÍLENCŮ (1997) s Dustinem Hoffmanem a Johnem Travoltou, ve filmové adaptaci seriálu AKTA X (1998) a ve dvou populárních komediích FOTR JE LOTR (2000) a JEHO FOTR TO JE LOTR (2004), kde si zahrála manželku Roberte De Nira. Blythe Dannerová je matkou herečky Gwyneth Paltrow.


3.2.1943
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Blythe Danner csfd

Štěstí pro začátečníkyLidé zítřkaStrange But TrueThe ChaperoneV rytmu srdceVšechno, co měliI'll See You in My DreamsTumbledownMurder of a CatGilded LilysAhoj, musím už jítTalismanCo ty jsi za číslo?OddělenPaulFotři jsou lotřiWaiting for ForeverStrážce majáku'Side by Each'Pretty/HandsomeSesterstvo putovních kalhot 2Poslední polibekJak jsme vyrůstaliJeho fotr, to je lotr!Walk Two MoonsQuality of Light, TheSylviePoníženíThree Days of RainNeviditelný cirkusFotr je lotrCosas que olvidé recordarMilostný dopisŽivelná pohromaAkta X - FilmFarmhouse, TheMurder She Purred: A Mrs. Murphy MysteryNeohlížej seSaint MaybeZakázaná touhaA Call to RememberMěsto šílencůOtisky prstůHomageTři muži v negližéDovolená bez návratuNejstarší žijící konfederační vdova vypráví všeTracey Takes on New YorkManželé a manželkyTrýznivé pochybnostiVstaň a běž domůNever ForgetPán přílivuPán a paní BridgeoviSoudPrachy, moc a vraždaBrighton Beach MemoirsSvědomí


Aktualizace osobnostního profilu Blythe Danner: 31.10. 2023 14:17