Bonnie Bedelia 76 let


Bonnie Bedelia Culkin se narodila v New Yorku jako dcera žurnalisty a spisovatelky. Díky tomu, že rodiče vedli všechny čtyři děti – její sourozenci byli Christopher (Kit), Terry a Candace – k herectví, Bonnie již od dětství chodila na hodiny baletu. Bonnie navštěvovala Quintano School for Young Professionals v New Yorku a díky tomu se ona a její bratr Kit začali objevovat na místních divadelních prknech a před televizní kamerou. Svůj profesionální debut si odbyla v roce 1957 – bylo jí 9 let – v divadelním představení Dr. Praetorius a krátce poté získala školné na to, aby mohla studovat na baletní škole v New Yorku. Ale poté, co během studia tancovala pouze ve čtyřech divadelních produkcích – včetně role Clary v Louskáčkovi, rozhodla se ukončit studium baletu a dát přednost herecké kariéře.

Jejím filmovým debutem pak byla jedna z vedlejších rolí v akčním dramatu THE GYPSY MOTHS. Ve stejném roce si zahrála opět těhotnou ženu v sociálním dramatu KONĚ SE TAKÉ STŘÍLEJÍ a objevila se v hlavní roli komediální klasiky LOVERS AND OTHER STRANGERS. V tomto čase se Bonnie začala soustředit na rodinné hodnoty a na založení vlastní rodiny. V roce 1969 se provdala za scénáristu Kennetha Lubera a o rok později mu porodila syna Yuriho. Druhý syn Jonah se jim narodil v roce 1976. Po dalších čtyřech letech ale jejich manželství skončilo v troskách. Poté, co se rozvedla s otcem svých dvou dětí, je v současné době provdaná za svého třetího manžela Michaela McRae, kterého si vzala v roce 1995.

Její filmový comeback přišel na počátku 90. let, kdy získala roli automobilové závodnice Shirley Muldowneyové ve snímku HEART LIKE A WHEEL (1983). Za tento výkon byla o rok později nominována na Zlatý Globus. Při nominacích na Oscary byla navzdory výborným kritikám překvapivě přehlédnuta. I přes respektovanou práci, kterou odvedla ve filmech MODRÉ FIALKY, PODEZŘENÍ s Harrisonem Fordem, PRINC Z PENSYLVÁNIE, za který byla nominována na Independent Spirit Award nebo jako manželka Bruce Willise v sérii SMRTONOSNÁ PAST, našla lepší a častější uplatnění v televizních projektech. Našla se v televizních filmech se sociální tematikou jako SWITCHED AT BIRTH o záměně dvou děvčátek v nemocnici, která vyjde najevo v důsledku odhalení srdeční vady u jedné z nich, ANY MOTHER´S SON, kde ztvárnila matku homosexuála, který byl kvůli své orientaci zavražděn svými kolegy během služby u námořnictva nebo v dramatu HRADBA MLČENÍ, ve kterém její syn najde mrtvolu spolužáka svého bratra a po této události, o které nikomu neřekne, zcela přestane mluvit. Za roli v posledně jmenovaném snímku byla nominována na cenu Emmy. V roce 2000 se Bonnie připojila k hereckému ansámblu nízkorozpočtové kultovní komedie ŽIVOT K NIČEMU, kde ztvárnila Latrelle, ženu, která se snaží vyrovnat se smrtí své matky a uvězněním svého homosexuálního bratra. Tento film byl později rozpracován do podoby televizního seriálu.K jejím posledním hereckým počinům patří účinkování v dramatech MANHOOD (2003) a BERKELEY (2005).


25.3.1948
New York City, New York, USA
Bonnie Bedelia csfd

The HillNoelin deníkLife on the RocksVioletA Stone in the WaterA Joyous ChristmasA Very Sordid WeddingChristmas on the CoastThe Scent of Rain & LightningBroken LinksBerkeleyManhoodKytička pro AlgernonaPiknikŽivot k ničemuGloriaHradba mlčeníKdekoli, jen ne tadyZnovunalezený životAny Mother's SonŠpatné způsobyDrahý románekHomecomingV očistciDědictví hříchuStín pochybnostiBez řečíSoudkyně v pokušeníA potom přijde oheňObchodník s hrůzouMother's Right: The Elizabeth Morgan Story, AVyměněné osudyFotograf smrtiPodezřeníSmrtonosná past 2Tlusťoch a ChlapečekNo Means NoPrinc z PensylvánieSmrtonosná pastThe StrangerWhen the Time ComesAlex: The Life of a ChildChlapec, který uměl létatModré fialkyDeath of an AngelLady from Yesterday, TheMemorial DaySrdce na kolechMillion Dollar InfieldFighting BackTouristProkletí SalemuWalking Through the FireA Question of LoveVelká fintaHeat Wave!Between FriendsHawkins on MurderMessage to My DaughterTime for Love, A


Aktualizace osobnostního profilu Bonnie Bedelia: 1.11. 2023 02:07