Nicholas Colasanto (1924 - 1985)   † 61 let


Herec a televizní režisér. Jeho největším úspěchem a zároveň poslední rolí byl Coach v seriálu NA ZDRAVÍ (Cheers - 1982).

Ve věku osmadvaceti let navštívil na Broadwayi představení, v němž hrál Henry Fonda a tato událost se stala přelomem v jeho životě - Colasanto se nakazil virem herectví. Začal vystupovat ve hrách malých divadel, na televizní obrazovce se poprvé objevil v reklamách. V roce 1965 se přestěhoval do Hollywoodu a od té doby se objevoval i ve filmech. Kromě toho se věnoval také režii, v šedesátých a sedmdesátých letech režíroval více než sto dílů různých seriálů, například BONANZA, COLUMBO, HAWAII FIVE-O, S.W.A.T. či STARSKY A HUTCH. Jeho nejslavnější hereckou kreací byla postava boxerského manažera ve filmu Johna Hustona NADMUTÉ MĚSTO (1972) a mafiánského bosse v legendárním Scorseseho boxerském filmu ZUŘÍCÍ BÝK (1980) s Robertem De Nirem v hlavní roli.

Colasanto byl dramatický herec, přesto se ho producenti komediálního seriálu NA ZDRAVÍ rozhodli obsadit do role flegmatického, netečného avšak dobráckého barmana Ernieho "Coache" Pantussa. Byla to Colasantova poslední role, protože v době natáčení třetí řady seriálu zemřel. Právě kvůli Coachovi se herec stal známější, byl třikrát nominován na cenu Emmy. Nicholas Colasanto zemřel náhle na srdeční mrtvici 12. února 1985.


19.1.1924
Providence, Rhode Island, USA
12.2.1985
Studio City, California, USA
Nicholas Colasanto csfd

CHiPsLogan's RunS.W.A.T.Starsky a HutchV ulicích San FranciscaColumboMarcus Welby, M.D.Hec RamseySearchAlias Smith and JonesMonty NashMcCloudThe Governor & J.J.Hawaii Five-OThe Name of the GameGarrison's GorillasThe Felony SquadBonanzaZuřící býkŠílený býkRodinné spiknutíThe Return of the World's Greatest DetectiveTomaZáhada Mančuského orlaZa vodouMission Impossible Versus the MobThe Counterfeit KillerFame Is the Name of the GameNa zdravíKojakMannixMission: ImpossibleZadáno pro Alfreda Hitchcocka


Aktualizace osobnostního profilu Nicholas Colasanto: 25.4. 2024 02:50