Terrence Howard 55 let


Terrence Dashon Howard se narodil roku 1969 v Chicagu, Illinois a vyrůstal v Clevelandu, Ohio. Přiznal, že v dětství se setkal s rasovými útoky na jeho osobu. Babička, strýc, matka, všichni byli divadelní herci. Otec Tyrone Howard byl odsouzen za vraždu poté co ubodal k smrti jiného muže v sebeobraně.

Filmový průlom se Howardovi povedl až v roce 1995 s MR. HOLLAND'S OPUS. Poté opět následovaly opět menší role v televizních seriálech a filmech. Např. SPARKS. Mezi roky 2004 až 2006 se objevil ve filmech RAY, CRASH, FOUR BROTHERS, GET RICH OR DIE TRYIN a např. IDLEWILD. Ve stejném roce si zahrál na kameramana v Bosně v THE HUNTING PARTY. Roku 2008 zahrál roli Jima Rhodese ve filmu IRON MAN.

V roce 2005 obdržel nominace na Zlatý glób a Oscara za roli v HUSTLE & FLOW (za roli dostal pouhých $12 000). Sehrál zde roli Jima Ellise, skutečného učitele který našel první afroamerický plavecký tým během sedmdesátých let, ve filmu PRIDE.

Nyní žije v Lafayette Hill, Pennsylvania. Byl ženatý s Lori McCommas po dobu čtrnácti let. Z manželství vznikly dvě dcery a syn. Rozvod byl odsouhlasen v roce 2003, poté proběhlo usmíření a za dva roky nová svatba. Nyní však pár žije odděleně. Lori je Svědkyně Jehovova, nikdo neví zda-li je toto ten správný důvod rozvodu a nepohodnutí.


11.3.1969
Chicago, Illinois, USA
Terrence Howard csfd

Lost in WonderlandAmbitionShowdown at the GrandThe SystemThe WalkTriumphMěsto na ostří nožeThe Best Man WeddingVymletýKartonový boxerTerm LifeMiluj souseda svéhoSabotážUkolébavkaHouse of BodiesIn the WoodsKomorníkMládeži nepřístupnoPomsta mrtvého mužeThe Best Man HolidayZmizeníNa cestěPravidla mlčeníStíhači Red TailsMalá vraždaThe LedgeWinniePrincezna a žabákŽivot je bojIron ManLovci stínůMelodie mého srdceMé druhé jáPrideProbuzeníThe Perfect HolidayKlub splněných přáníHustle a FlowLackawanna bluesOpravdové zvířeThe SalonZbohatni nebo chcípniČtyři bratřiCrashJejich oči sledovaly bohaRayKronika láskyMotorkářiHartova válkaBojkotPolicajtkaStát se hvězdouTajemství sexuAgent v sukniLove Beat the Hell Outta MeMuhammad Ali: Král světaNebezpečná síťSvatebčanéValerie FlakeButter


Aktualizace osobnostního profilu Terrence Howard: 7.12. 2023 11:20