Emily Mortimer 52 let


Známá neznámá britská tmavovláska Emily Mortimer je sice ve filmech často vidět, její jméno už ale tak zdomácnělé není. Pravděpodobně je to tím, že většinou hraje druhé housle a je zastiňována slavnějšími kolegy. Na plátně už se ale objevuje nějaký ten pátek a v posledních letech jí štěstí přeje i v Americe.

Následovala romatická komedie NOTTING HILL či třetí díl hororu VŘÍSKOT. V osobním životě byl pro ni osudový rok 2000. Při natáčení snímku MARNÁ LÁSKY SNAHA se seznámila s americkým hercem Alessandrem Nivolou, za kterého je od ledna 2003 provdaná. Mají spolu syna Sama, který se narodil v září téhož roku. Diváci Emily mohou znát také z odpočinkové komedie KID s Brucem Willisem, akčního filmu THE 51ST STATE či romantického příběhu SE SLOVNÍKEM V POSTELI. Mnohými byla zaznamenána díky dramatu MATCH POINT – HRA OSUDU. A jak se zdá, její kariéra se od počátečních, malých nevýrazných roliček dere k hollywoodským výšinám, takže budoucnosti se nejspíš bát nemusí.

Žánrový rozptyl jejích plánovaných filmů je také nemalý. Zárukou kvality by měla být účast v dramatu Martina Scorseseho SHUTTER ISLAND, dále to bude thriller NUMBER 13, kde se před kamerou opět sejde s Ewanem McGregorem či pokračování komedie RŮŽOVÝ PANTER, která sice kritikům moc nevoněla, na druhou stranu Shawna Levyho na režisérském postu vystřídá Harald Zwart a má zajištěnou účast hereckých hvězd. A že pověsila novinařinu na hřebík, toho vůbec nemusí litovat.


1.12.1971
Londýn, England, Velká Británie
Emily Mortimer csfd

Paddington in PeruJsme v tom spoluRelikvieGood PostureLost HolidayMaryPhilMary Poppins se vracíVzpomínka na BenátkyWrite When You Get WorkFlorencino knihkupectvíThe Sense of an EndingVečírekSpectralLadygreyTen Thousand SaintsRio, Eu Te AmoAuta 2Beznadějný troubaHugo a jeho velký objevNumber 13LeonieProkletý ostrovCity IslandHarry BrownRůžový panter 2Teorie chaosuTranssibiřský expresČervený pásLars a jeho vážná známostPaříži, miluji TěRůžový panterMatch Point - Hra osuduMilý FrankieAdamovo tajemstvíNobody Needs to KnowRozverná mládežSe slovníkem v posteliVidláci v RuskuJeffrey Archer: The TruthFormula 51Krásní & úžasníKidMarná lásky snahaMistr zázrakůVřískot 3Noemova archaNotting HillCider with RosieKrálovna AlžbětaSvatýFilutaLovci lvůPoslední ze slavných králůZáhady Ruth Rendellové - Kamenná srdceSharpův mečHonba za láskou


Aktualizace osobnostního profilu Emily Mortimer: 11.11. 2023 15:11