Jindřich Žampa 24 let


Jindřich Žampa se narodil 3. května 1999 v Praze. S dabingem začal ve svých osmi letech. V dabingu ztvárnil několik filmových a seriálových rolí a reklamních spotů. Byl nominován na cenách Františka Filipovského za mimořádný dětský herecký výkon v dabingu v letech 2012, v roce 2013 získal dvě nominace a v roce 2014.

Vystudoval jeden rok na Mezinárodní Konzervatoři v Praze a v roce 2015 přestoupil na Státní konzervatoř na hudebně dramatický obor - herectví. V roce 2015 moderoval v pořadu Teleskop pro Českou Televizi a v roce 2016 se stal moderátorem na internetové televizi Stream.cz. Rok 2017 Jindrovi přinesl mnoho hereckých příležitostí. Zahrál si v novém českém seriálu Modrý kód a v pokračování seriálu Doktorka Kellerová, kde hrál postavu Lukáše. Dostal také roli bratra hlavního hrdiny ve filmu Na krátko, kterého šikanuje.O této roli Jindra říká, že to bylo nejlepší a nejprofesionálnější natáčení, co zažil.

Dále získal roli syna Jana Šťastného v seriálu Krejzovi, dále syna Richarda Genzera v seriálu Ohnivé kuře a roli v celovečerním filmu Zoufalé ženy v režii Filipa Renče, kde hraje Martina, syna Kláry Issové. Zahrál si také hlavní roli v původně studentském filmu Revival - Klip života, který se nakonec dostal do kin a zahrál si po boku hvězdných herců jako je například Jiří Lábus. V druhé polovině roku 2018 ztvárnil hlavní roli v celovečerním snímku Zemřít šťastný. Zajímavostí je, že postavy z filmů Amanitas a Zemřít šťastný, které Jindra ztvárnil, se jmenují stejně. V obou filmech se jmenuje Vojta.

Jindřich hraje také v divadle. V divadelní verzi „Tří Oříšků pro Popelku“ si zahrál Kamila, v divadle Na Rejdišti ve hře „Jelen v Borůvčí“ hrál Mrňáka, tady hrál i Billyho Bibitta v divadelním zpracování oscarového filmu „Přelet nad kukaččím hnízdem“ a v divadle U22 hrál ve hře „Čik“. Jindrovým bratrem je frontman skupiny Eddie Stoilow Jan Žampa.


3.5.1999
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Jindřich Žampa csfd

LežákySpolečně samiKlíč svatého PetraNa krátkoRevival - Klip životaZoufalé ženy dělají zoufalé věciMicimutrČertova nevěstaMetoda Markovič: HojerSpolečně sami1. MISEDvojka na zabitíMarie TerezieKrejzoviRodinné případyOhnivý kuřeDoktorka KellerováModrý kódPolicie ModravaPřešlapyUlicePraga pana PříhodyEliška Rusková: OtiskyPerutě - Žij a tancujEddie Stoilow - With YouČočkaTaková normální dovolenáSupernovaDny návratuAmanitasBráchaThree CigsJediný Silvestr s A11Hype-CastTalkshow Tomáše MagnuskaV českém zněníTalkshow Vítka MartinceVIP UNETuseShots!TeleskopWifinaŽivě z PALLADIATOP STARBudete překvapený


Aktualizace osobnostního profilu Jindřich Žampa: 26.2. 2024 11:59