Carroll Baker 92 let


Narodila se jako dcera obchodního cestujícího. Rok strávila na vysoké škole, poté pracovala jako tanečnice a asistentka kouzelníka. Po krátkém manželství si zahrála malou roli v EASY TO LOVE (1953), působila v televizi i na Brodwayi. Studovala v Actors Studio slavného Lee Strasberga a provdala se za režiséra Jacka Garfeina, s nímž měla dceru Blanche.

Následovaly už důležitější role ve filmech VELKÁ ZEMĚ (1958), BUT NOT FOR ME (1959) s Clarkem Gablem, SOMETING WILD (1961) režírovaném vlastním manželem, JAK BYL DOBYT ZÁPAD (1962) a PODZIM ČEJENŮ (1964). Především pak ale přišla BABY DOLL (1964) a role palec cucající, dětinské nevěsty, jež jí přinesla oscarovou nominaci a nevadnoucí popularitu. Dále ztvárnila požikářskou filmovou hvězdu na způsob Jean Harlow v THE CARPETBGGERS (1964) a poté vlastně sebe sama ve filmu HARLOW (1965). Při natáčení MISTER MOSES (1965) jí byl náčelník Masajů údajně tak fascinován, že za ní nabízel 150 krav, 200 koz a ovcí a $750 k tomu, což mohl být pochopitelně jen reklamní trik.

Když odmítla hrát nymfomanku v laciném TOO MUCH, TOO SOON, Warner Bros. ji odmítli zapůjčit pro THE DEVIL'S DISCIPLE. Problémy s Warner Bros. eskalovaly, když odmítla účinkování v sérii filmů podle předloh brakové literatury Erskine Caldwella. Toto vedlo k neúspěchu při "venkovních"nabídkách" na role ve TŘECH TVÁŘÍCH EVY 20th century Fox, KOČCE NA ROZPÁLENÉ PLECHOVÉ STŘEŠE a BRATRECH KARAMAZOVÝCH MGM.

Přestěhovala se do Itálie a točila filmy zde, ve Španělsku, Německu, Mexiku a Anglii. Zahrála si např. v IL DOLCE CORPO DI DEBORAH (1969) či IL COLTELLO DI GHIACCIO (1972). Po návratu k americkým filmům se v roce 1982 vdala za Donalda Burtona a o rok později publikovala svoji biografii "Baby Doll".


28.5.1931
Johnstown, Pennsylvania, USA
Carroll Baker csfd

Zbraň nebo křížMuž jiné ženyNowhere to GoHraRybárnaSkeletonsSrdce naplněné deštěmDalvaJust Your LuckV pastiJudgment Day: The John List StoryMuži nemluvíOči z ložniceJackpotBlonde FistGipsy AngelPolicajt ze školkyJako nepoddajný plevelOn FireRodný synHitlerova SS: Portrét zlaThe Secret Diary of Sigmund FreudRed MonarchStar 80Lesní duchLas flores del vicioThe World Is Full of Married MenCycloneBadAb morgen sind wir reich und ehrlichMoglie di mio padre, LaNext Victim, TheZerschossene TräumeLa moglie vergineSoukromé hodinyIl corpoBaba YagaFlor de petalos de acero, LaIl coltello di ghiaccioIl diavolo a sette facceKapitán ApačLa última Señora AndersonParanoiaCosì dolce... così perversaOrgasmoIl dolce corpo di DeborahHarémJack of DiamondsBob Hope Vietnam Christmas Show, TheHarlowMister MosesNejvětší příběh všech dobSylviaKořistníciPodzim CheyennůStation Six-SaharaJak byl dobyt ZápadBridge to the SunSomething WildBut Not for Me


Aktualizace osobnostního profilu Carroll Baker: 13.11. 2023 12:58