Vernon Wells 79 let


Vernon George Wells je australský filmový a televizní herec, který svou kariéru vybudoval především díky ztvárnění charakterových rolí padouchů a zločinců. Wells se narodil v Rushworthu ve státě Victoria, matce Eve Maude /roz.Jackson/ a otci Michaelu Wellsovi. Před svou hereckou kariérou pracoval Wells v kamenolomu, pak jako prodejce zboží a následně hrál v divadle a rockových kapelách. V 70.letech si jej všiml reklamní agent a Wells poté vystupoval v reklamách a TV seriálech.

Hollywood zlákal Wellse k natočení populární teenagerské komedie WEIRD SCIENCE /1985/, kde ztvárnil roli Lorda Generala. Film produkoval Joel Silver, kterého tento australský herec natolik zaujal, že mu okamžitě nabídnul roli kapitána Benetta v akčním snímku COMMANDO /1985/ s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli.

O rok později natáčí ve své rodné Austrálii celovečerní snímek FORTRESS, natočený dle skutečných událostí únosu dětí ze školy Faraday School. V roce 1987 účinkoval Wells v roli Roo Marcuse ve filmu LAST MAN STANDING. Na začátku 90.let se Wells pro změnu objevuje v nepadoušské roli "chlapa od žraloků" v TV  komediálním seriálu THE AMAZING LIVE SEA MONKEYS /1992-současnost 2014/. S Christopherem Lambertem hrál ve sci-fi filmu FORTRESS /1993/ - žádná spojitost s filmem stejného jména z roku 1986.

Mnoho z Wellsových rolí v půběhu posledních 20 let bylo převážně zločinného charakteru, jako třeba v post-apokalyptickém sci-fi CIRCUITRY MAN /1990/, v akčním filmu KICK OF DEATH /1997/, ve sci-fi STARFORCE /2000/ a dobrodružném sci-fi POWER RANGERS TIME FORCE /2001/, ve kterém ztvárnil postavu "Ransika", mutantního zločince z roku 3000, který cestuje zpět v čase. V roce 2002 si zopakoval stejnou roli v pokračování tohoto filmu v dvoudílné epizodě "Reinforcements from the Future". V roce 2009 hrál v béčkovém hororu SILENT NIGHT, ZOMBIE NIGHT.


1.1.1945
Rushworth, Victoria, Austrálie
Vernon Wells csfd

Blood and SnowEnd of LoyaltyGhostI CanMurder SyndicateRealm of ShadowsThe Green Oak GuardianTransmissionA Bachelor's ValentineAmber RoadForbearanceFrostJack Be NimbleNo Name & DynamiteOf the DevilSally Floss: Digital DetectiveShadowsShowdown in YesteryearSoul CageTales from the Other SideThe Christmas TapesThe Electric ManThe InitiationThe Price We PayThor: God of ThunderWerewolf CabalAmerican BigfootBearryChristmas CollisionHarvestKringle TimeMemoirs of a FighterOne Month OutRed SnowUnder the Palm TreeAwait the DawnBirdCamp TwilightCharlie's Christmas WishEmerald RunKill GigglesMavrick N GrundyNo ChanceSocial Distance? (Question-mark)CrossbreedEason's GoldShades of VengeanceThe Silent NaturalGlass JawHide and Go SeekImpact EventLegend of Dark RiderLilithLoss PreventionTrouble Is My BusinessDeath HouseDr. Jekyll and Mr. HydeEmpire of the HeartLandfall


Aktualizace osobnostního profilu Vernon Wells: 13.11. 2023 15:37