Anthony Daniels 78 let


Narodil se 21. února 1946 v Salisbury v Anglii. Už od dětství chtěl být hercem, ale v 50. a 60. letech nebylo v Anglii herectví považováno za trvalé povolání a tak byl svými rodiči přesvědčen aby studoval práva. Už pod dvou letech zjistil že to není pro něj to pravé a přechází na školu managementu, kde nachází mírné uspokojené v amaterské herecké společnosti. Ani zde však nevydrží dlouho a v příštích třech letech se vzdělává na herecké škole (mimika a rádio).

Díky úspěchu v Britském Národním divadle měl o jeho schopnosti zájem George Lucas pro svůj nový sci-fi film natáčený v Anglii. Anthony vlastně nikdy neměl zálibu ve sci-fi (jediný film co viděl byl 2001: Vesmírná odyssea, po jehož shlédnutí chtěl vrátit peníze), tak nabídku odmítl. Na doporučení svého agenta se ale nakonec Anthony s režiserém setkal. Zaujali ho spíše náčrtky a to speciálně jednoho zlatého robota. Druhý den už byly pořizovaný odlitky jeho těla a za šest měsíců byl model hotov a začalo natáčení.

Úspěch původních Hvězdných válek se Anthonymu vyhnul, poněvadž pro reklamu bylo lepší představovat C-3PO jako skutečného robota než jen člověka navlečeného do nepohodlné kombinézy. V závěrečném výsledku byl však Anthony jediný herec, který "hrál" ve všech šesti epizodách.

Kromě Hvězdných válek a většiny jejích spin-offů se Anthony objevil ještě v několika dalších filmech a seriálech. Můžeme jmenovat některé známější jako je známá The Muppet Show a s ní souvislá Sezamová ulice. Také namluvil postavičku v Disney's Star Tours. Od jeho účast ve Hvězdných válkách se odvíjí i většina ostatních aktivit, jako jsou různé PC hry na téma Hvězdných válek. V poslední době se věnuje natáčení nových seriálů z prostředí Hvězdných válek (Clone Wars).


21.2.1946
Salisbury, Hrabství Wilt, England, Velká Británie
Anthony Daniels csfd

LEGO Star Wars: Sváteční speciálStar Wars: Vzestup SkywalkeraRaubíř Ralf a internetSolo: Star Wars StoryStar Wars: Poslední z JediůRogue One: Star Wars StoryStar Wars: Síla se probouzíLEGO® příběhStar Wars: Klonové válkyStar Wars: Epizoda III - Pomsta SithůStar Wars: Epizoda II - Klony útočíStar Wars: Epizoda I - Skrytá hrozbaThe Pirates and the PrinceTreasure of the Hidden PlanetHlavní podezřelý: Kruh přátelHlavní podezřelý: Unesené dítěMladý Indiana Jones: Útok jestřábůKoupil jsem upíří motocyklSvět Eddie WearyhoThe Great HeepDonald Duck's 50th BirthdayStar Wars: Epizoda VI - Návrat JediůStar Wars: Epizoda V - Impérium vrací úderBruges-La-MorteHvězdné války: Sváteční speciálPán prstenůStar Wars: Epizoda IV - Nová nadějeAhsokaStar Wars: UnderworldObi-Wan KenobiStar Wars: OdbojStar Wars: Příběhy DroidůStar Wars PovstalciStar Wars: DetoursStar Wars: Klonové válkyStar Wars: Clone WarsMladý Indiana Jones


Aktualizace osobnostního profilu Anthony Daniels: 2.11. 2023 12:50