Wayne Knight 68 let


Celým jménem Wayne Eliot Knight pochází z New Yorku. Krátce studoval na univerzitě v Georgii a své herecké působení zahájil na divadle ve Virginii. Postupem času se dopracoval až na věhlasné scény na Broadwayi. Ve filmu a v seriálech se objevuje už od konce 70. let. Korpulentní postava a typické brýle jej předurčují zejména pro komické charaktery. Obvykle hraje malé role, zato v úspěšných áčkových produkcích.

Z dalších zapamatovatelných postav můžeme jmenovat Stana Podolaka v rodinné sportovní komedii s Michaelem Jordanem SPACE JAM, nebo řidiče dodávky přepravující živé srdce v bláznivé komedii Jerryho Zuckera MILIÓNOVÝ ZÁVOD. Wayne rovněž často propůjčuje svůj hlas celé řadě animovaných postaviček, například ve filmech TOY STORY 2, HERKULES, TARZAN, KUNG-FU PANDA či nejnověji CAT TALE. Nejvíce prostoru ovšem dostal nejpíš jako Newman v televizní sérii SHOW JERRYHO SEINFELDA.

Je rozvedený, před časem musel podstoupit přísnou dietu, neboť jeho těžká nadváha mu způsobovala zdravotní problémy. Zhubnul více než padesát kilogramů.


7.8.1955
Cartersville, Georgia, USA
Wayne Knight csfd

Darby a nebožtíci12 nezdolných sirotkůZpátky do divočinyKrokodýl Dundee rytířemBlindspottingAve, Caesar!Kung-fu Siung-mao 3She Wants MeTak promiň, že žiju!Lee MathersKat: Válečná zónaKung Fu PandaScooby-Doo a král skřítkůThrowing StarsZatraceníDinotopie: Výprava za kamenem SlunceBlack CloudMuž, který prodal AmerikuBleacher BumsMilionový závodBuzz Lightyear of Star Command: The Adventure BeginsHercules: Zero to HeroMůj nejoblíbenější marťanPros and ConsTarzanToy Story 2: Příběh hračekSoundmanThe Brave Little Toaster Goes to MarsHerkulesVidláciChameleonSpace JamZemřít pro...Golden GateJurský parkDvojité ostříT Bone a WeaselZákladní instinktJFKV.I. WarshawskiZnovu po smrtiNarozen 4. červenceKdyž se zamilujiForever, LuluHříšný tanecThe Sex O'Clock NewsFor Lovers OnlyTuláciAnna mezi obojživelníkyHarley QuinnLegend of the Three CaballerosThe Truth About the Harry Quebert AffairZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti


Aktualizace osobnostního profilu Wayne Knight: 16.11. 2023 23:32