Patricia Heaton 66 let


157 cm vysoká herečka Patricia Helen Heaton slyšící také na přezdívku „Patty“ se narodila 4.3.1958 ve městě Bay Village v americkém státě Ohio do rodiny známého sportovního novináře Chucka Heatona. Tam také, spolu se svými čtyřmi sourozenci, strávila celé dětství, až do svého odchodu na Ohijskou státní univerzitu, kde vystudovala herectví. Po své promoci roku 1989 se rozhodla ještě zdokonalovat v newyorském hereckém studiu Wiliama Espera.

Po učinění tohoto kroku sice těsně prohrála s Julií Louis-Dreyfus boj o hlavní ženský part v Show Jerryho Seinfelda, ale dostala se k větším rolím v nepříliš úspěšných sitcomech ROOM FOR TWO, SOMEONE LIKE ME a WOMEN OF THE HOUSE, díky kterým se postupně propracovávala do povědomí producentů, až nakonec v roce 1996 přišla její životní a dvěma Emmy oceněná postava Debry Baronové v populárním seriálu RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD. Po jeho ukončení se věnovala několika svým projektům a vrátila se i k divadelnímu hraní.

Ačkoliv má ve své filmografii snímky jako BEETHOVEN, SPACE JAM nebo NEVIDITELNÝ NA ÚTĚKU je vnímána především jako televizní herečka a jako taková v roce 2007 přijímá roli v i u nás vysílané situační komedii ZPÁTKY DO STUDIA, která je však pro nízkou sledovanost po sedmnácti dílech zastavena a v roce 2009 v divácky oblíbenějším seriálu PRŮMĚRŇÁKOVI.

Patricia jako aktivní republikánka a zastánkyně bývalé hlavy státu George W. Bushe podporovala ve volbách na amerického prezidenta kandidáta Johna McCaina a nyní se angažuje v různých hnutích např. proti potratům, zneužívaní dětí nebo domácímu násilí. Od roku 1990 je vdaná za britského herce Davida Hunta, s nímž má čtyři syny a s kterým dělí svůj čas mezi Los Angeles a anglickým Cambridge, kde tráví především letní období.


4.3.1958
Bay Village, Ohio, USA
Patricia Heaton csfd

Mending the LineThe Unbreakable BoyMáma na tahuFront of the ClassPo stopách 11. záříZásnubní prstenLoučím se, děvčeZachraňte ChriseZázračný hájSpace JamNová éraBeethovenNeviditelný na útěkuCarol's Second ActPrůměrňákovi


Aktualizace osobnostního profilu Patricia Heaton: 3.4. 2024 14:00