Heath Ledger (1979 - 2008)


Dětsky vyhlížející mladík od protinožců z nějakého důvodu přitahuje starší ženy a ačkoliv podle některých působí asexuálně, v jednom roce ztvárnil legendárního benátského svůdce i homosexuálního kovboje. Hned tři filmy, v nichž hrál, byly promítány na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2005.

Jeho pověst hezkého mladíka s mírně vlnitými vlasy a hnědýma očima však dlouho podporovalo podstatně větší množství článků o románcích se staršími herečkami, než o jeho hereckých kvalitách. V době natáčení televizního seriálu Roar chodil s americkou Řekyní a kolegyní Lisou Zane (1961), asi půl roku strávil s plavovlasou americkou herečkou Heather Graham (1970) a téměř dva roky tvořil pár s další blondýnkou, tentokrát s australskou herečkou Naomi Watts (1968). Dlouho tvrdil, že dává přednost randění se staršími ženami, protože nezkoušejí hrát starší, jako mladé dívky, ale naopak se snaží dělat mladšími. Ale pak se se slovy „čeká mě ještě hodně práce a nechci se vázat“ rozešel i s kráskou Naomi Watts. Jeho poslední přítelkyní je poprvé mladší herečka Michelle Williams (1980) a od podzimu 2005 Ledger zřejmě změnil názor i na nevázané mládí a stal se nadšeným otcem jejich dcery Mathyldy Rose Ledger.

Loni ztělesnil dokonce mladého Casanovu a sebevědomě prohlašoval, že se naučil dobře rozumět ženám už v dětství, protože vyrůstal mezi třemi sestrami. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo deset a ačkoliv vyrůstal u matky, s otcem jsou dodnes dobří přátelé. Ostatně, Heath i jeho sestra Kate se jmenují podle postav románu Emily Brontë Na větrné hůrce. Oba rodiče se pak vrhli do nových manželství, z nichž má Ledger dvě nevlastní sestry Olivii a Ashleigh. Navštěvoval soukromou chlapeckou školu Guildford Grammar a během školní docházky osciloval na pomezí dvou zájmů: dramatu a sportu. Na začátku devadesátých let sbíral ceny s hokejovým týmem, později jako kapitán školního dramatického spolku. Přesto ho škola nebavila a v šestnácti vyrazil se svým nejlepším kamarádem hledat štěstí do Sydney. Herectví však ani tu, ani jinde nestudoval, protože v něm neuznává techniku nebo pravidla. V Sydney se tenkrát živil mytím aut a chodil po konkurzech.

Už nikdy 10 věcí, které na tebe nenávidím


4.4.1979
Perth, Western Australia, Austrálie
22.1.2008
Manhattan, New York City, New York, USA
Heath Ledger csfd

Terror NulliusImaginárium Dr. ParnasseTemný rytířBeze mě: Šest tváří Boba DylanaCandyCasanovaHome and Away: RomancesKletba bratří GrimmůLegendy z DogtownuZkrocená horaNed KellyPojídač hříchůČtyři pírka: Zkouška ctiPles příšerPříběh rytířePatriotDeset důvodů, proč tě nenávidímRuce pryčBlackrockTlapkaClowning AroundLost in AustenRoarPot a dřinaShip to ShoreHome and AwayFatal Addiction: Heath LedgerHeath Ledger: A Tragic TaleDark Side of the '90sJá, Heath LedgerAutopsy: The Last Hours OfThe Fire RisesToo Young to DieŽivotopisy: Heath LedgerDark TracksHeath Ledger: A TributeSchau mir in die Augen, KleinerCreating An AdventureLogo Movie Special: 'Brokeback Mountain'Terryho dotočnáHeath Ledger ProfileMaking of 'A Knight's Tale', TheMarquee Event, TheRock Music Scene in 1370, TheRules of Love, TheSexy Armor and a Rock Band on TourThe Art of WarRoar: The Making ofUpdating DeathHollywood InsiderBefore They Were Gone14th Annual Screen Actors Guild AwardsThe 63rd Annual Golden Globe Awards 2006The 78th Annual Academy Awards76. Annual Academy AwardsCartaz CulturalShow Ellen DeGeneresovéThe 60th Annual Golden Globe AwardsMTV Video Music Awards 20022000 Blockbuster Entertainment Awards


Aktualizace osobnostního profilu Heath Ledger: 4.11. 2023 05:51