Anthony Michael Hall 56 let


Narodil se jako Michael Anthony Hall ve čtvrti Bostonu známé jako West Roxbury jako jediné dítě jazzové a bluesové zpěvačky Mercedes a obchodníka Larryho. Manželé se ale rozvedli, když bylo Michaelovi pouhých 6 měsíců. Když byly Michaelovy tři roky, přestěhoval se s matkou na západní pobřeží, kde si našla práci jako zpěvačka. Po roce a půl se ale znovu stěhovali na východ, konkrétně do New Yorku, kde Michael vyrůstal. Jeho matka se zde podruhé provdala. Jejím manželem se stal manažer z oblasti showbusinessu Thomas Chestaro a Michael díky tomuto manželství získal nevlastní sestru Mary. Svou kariéru začal účinkováním v televizních reklamách – objevil se v reklamě na cereálie, na tyčinku Bounty a v několika reklamách na různé hračky, když mu bylo sedm let. Brzy začal navštěvovat Professional Children´s School na Manhattanu a v herectví pokračoval i na střední škole. Svůj divadelní debut zaznamenal v roce 1977, když hrál mladého Steva Allena ve hře THE WAKE.

Zlom pro něj nastal ale již v roce 1984, kdy ho John Hughes obsadil do svého režijního debutu SIXTEEN CANDLES. Ačkoliv kasovně šlo spíše o průměrně úspěšný snímek, udělal z Michaela a jeho herecké kolegyně Molly Ringwaldové přes noc herecké hvězdy. Za roli v tomto filmu získal Anthony Young Artist Award. O rok později si Michael zahrál ve dvou teenagerovských klasikách: ztvárnil roli Briana Johnsona v komediálním dramatu o skupině studentů, kteří za trest tráví sobotní den ve škole, s názvem SNÍDAŇOVÝ KLUB a Garryho Wallace ve sci-fi komedii WEIRD SCIENCE. Oba snímky režíroval a scénář k nim napsal opět John Hughes a za oba získal Michael velmi dobré kritiky. V letech 1985 – 1986 se stal ve svých 17 letech nejmladším členem hereckého štábu pořadu SATURDAY NIGHT LIVE.

Aby se vyhnul tomu, že se stane žánrovým a typovým hercem, odmítl další dvě nabídky Johna Hughese v roce 1986 a místo nich se vydal na exkurzi do žánru akčního krimi, když byl obsazen do akčního krimithrilleru ŠTVANCI. Film byl ale zklamáním jak ze strany kritiků, tak ze strany tržeb v kinech. V roce 1986 si zahrál středoškolského frajírka a fotbalistu Johnnyho Walkera ve sportovní komedii JOHNNY, BUĎ DOBRÝ, kde se objevil společně s Umou Thurman a Robertem Downeym jr., ale i z tohoto filmu se stal propadák. V roce 1987 mu režisér Stanley Kubrick nabídl roli ve svém filmu FULL METAL JACKET, ale protože ani po 8 měsících nedosáhli dohody o finanční odměně za film a jejich vzájemná spolupráce dost skřípala, roli nakonec získal Matthew Modine. Po těchto neúspěších začal mít Anthony problémy s alkoholem a k filmu se vrátil až po dalších dvou letech, v roce 1990, kdy se společně s Johnnym Deppem a Winonou Ryder zahrál v romantickém fantasy dramatu Tima Burtona STŘIHORUKÝ EDWARD. Po Edwardovi se objevil v sérii nízkorozpočtových filmů, jako byla komedie z roku 1992 SUPERPILOT. V roce 1994 si Anthony zahrál v prvním filmu, který také sám režíroval. Byla to komedie nazvaná AŤ ŽIJE CAESAR!, ve které si společně s Anthonym zahrál také Samuel L. Jackson, Judd Nelson a Robert Downey jr. Ve filmu zaznělo několik písní, které Anthony sám napsal nebo dokonce i zpíval a Anthony také vydal soundtrack k tomuto filmu.

Po sérii rolí v nízkorozpočtových filmech a seriálech na sebe velmi výrazně upoutal pozornost kritiků a médií v roce 1999, když ztvárnil Billa Gatese – jeho kolegu Steva Jobse hrál Noah Wyle - ve snímku PIRÁTI ZE SILICON VALLEY. V herecké kariéře úspěšně pokračoval i po roce 2000, kdy se objevil například v mysteriózním dramatu ŠÍLENEC z roku 2001, kde byl jeho hereckým partnerem Samuel L. Jackson. V tomtéž roce si zahrál s Tomem Greenem v jeho komedii FREDDYHO ÚLET a o rok později se objevil v akční komedii BENAJMINS společně s Ice Cubem a Mikem Eppsem v hlavních rolích. V roce 2002 získal svoji první douhodobou seriálovou roli Johna Smithse v seriálu natočeném na základě novely Stephena Kinga MRTVÁ ZÓNA. V roce 2003 byl za tuto roli nominován na Saturn Award. K jeho posledním rolím patří role televizního reportéra a zpravodaje Mikea Engela ve filmu TEMNÝ RYTÍŘ. Když zrovna nenatáčí MRTVOU ZÓNU v kanadském Montrealu, žije v kalifornském Los Angeles.


14.4.1968
Boston, Massachusetts, USA
Anthony Michael Hall csfd

Roswell DeliriumThe ClassCottonwoodHalloween zabíjíSomething About HerBodiedThe LearsWar MachineNatural SelectionPod rouškou nociResultsHon na liškuAftermathFriend RequestNoc zombieSexy Evil GeniusŘežba v TombstonePravá tvářTemný rytířLA bluesNebezpečný letChci být tvůj ValentýnBenjaminsMrtvá zóna61*Freddyho úletHysteria: The Def Leppard StoryNavždy svojiŠílenecHappy AccidentsThe Photographer2 Little, 2 LateDirt MerchantDotyk nadějePiráti ze Silicon ValleyRevengeBluntCold Night Into DawnStopařiTrojská válkaHrobPokušení zabítÚnos letu 285Bucket of BloodTexasAť žije CaesarMafie a jáŠest stupňů odloučeníSuperpilotStřihoruký EdwardSvět narubyJohnny, buď hodnýŠtvanciPodivná vědaSnídaňový klubSixteen CandlesBláznivá dovolenáRunning OutPříležitost pro šestRošťáci a lupiči


Aktualizace osobnostního profilu Anthony Michael Hall: 1.11. 2023 05:00