Tom Noonan 73 let


Tom Noonan vyrůstal se svými rodiči jako nejmladší ze čtyř dětí v americkém státě Connecticut. Jeho nejstarší bratr John Ford Noonan byl známý spisovatel a příležitostný herec. V roce 1973 úspěšně absolovoval univerzitu v Yale, kde byl jeho spolubydlící později známý neurochirurg, politik a spisovatel Ben Carson. Pak zahájil svou kariéru jako kytarista a skladatel a spolupracoval s divadelními společnostmi Mabou Mines a The Wooster Group (mezi které patří i herec Willem Dafoe).

Tom si zahrál velké množství záporných rolí, pro příklad uveďme postavu Frankensteina v hororové komedii Záhrobní komando nebo ve filmu Robocop 2, kde si zahrál fanatického vůdce Caina a hlavně ve filmu Poslední akční hrdina v roli Rozparovače, hlavního soka Jacka Slatera, kterého ztvárnil Arnold Schwarzenegger.

V komedii What Happened Was... se Tom objevil nejen v jedné z hlavních rolí, ale také film režíroval a napsal k němu scénář.Druhá spolupráce s režisérem Michaelem Mannem byla ve filmu Nelítostný souboj, kde si zahrál postavu vozíčkáře Kelsa. V televizi zazářil v seriálu Hell on Wheels jako reverend Nathaniel Cole, v seriálu Patty Hewes - nebezpečná advokátka jako detektiv Victor Huntley. Z dalších seriálů uveďme Akta X, Černá listina, 12 opic, Zákon a pořádek atd.

Tom se narodil ve znamení berana. Jeho výška je 196 centimetrů, byl ženatý s herečkou Karen Young, se kterou má dvě děti. Hraje na klavír, varhany, akordeon, kytaru, mandolínu a housle a komponuje hudbu. Hudebně se zaměřuje na Beethovena, Bacha, Vivaldiho, Johna Coltranea, Milese Davise, Beatles a Eminema.


12.4.1951
Greenwich, Connecticut, USA
Tom Noonan csfd

OkouzleníAnomalisaHow and WhyLate PhasesDům ďáblaFollow the ProphetMax a maxipříšerkySynecdoche, New YorkVraždy podle abecedySněžní anděléMuž proti mužiThe RoostHair HighEgoists, TheMadness and GeniusPavoučí terorFlákačiPřísahaThe OpportunistsThe PhotographerAstronautova ženaWang DangPhoenixNelítostný soubojWife, TheWhat Happened Was...Poslední akční hrdinaLoupež v LufthanseRoboCop 2KolizeTajuplný vlakZáhrobní komandoSmrtící trikyČervený drakMuž s červenou botouNejlepší obranaSnadný ziskÚtěk Eddieho MaconaVlciGloriaNebeská bránaWillie a PhilZuřivost12 opicDimenze 404Roadside PicnicHorace and Pete


Aktualizace osobnostního profilu Tom Noonan: 31.10. 2023 17:52