Manal Issa 32 let


Magická, uhrančivá, francouzsko - libanonská Femme fatale  Manal Issa má cestu ke hvězdám předznamenanou již od kolébky, význam jejího arabského jména Manal značí dosažení či úspěch, zatímco za jménem Issa se skrývá přímo příznivá náklonnost shůry, tj.  Bůh zachraňuje. S takto příznivým nomen omen není divu, že Manal je jednou z nejslibnějších vycházejících hvězd ve Francii, k čemuž jí stačily pouhé dva filmové zářezy.

Následovala role v audiovizuálně zajímavém filmu Bertranda Bonella - NOCTURAMA, ve Francii široce diskutovaným snímkem vzhledem k třaskavému a citlivému tématu útoků na Paříž. Manal Issa zde ztvárňuje roli Sabriny, dívky z kolektivu mladých radikálů. NOCTURAMA byla pro Manal šťastnou volbou vzhledem k médiím široce propíranému obsahu filmu a také pro pouť přes mnoho mezinárodních filmových festivalů, kde film sklidil několik ocenění např. na San Sebastian Film Festival nebo Mar del Plata Film Festival a v neposlední řadě pro odlišnou hereckou zkušenost, kterou role přinesla.

Před tím než byla Manal objevena pro film, směřovala do budoucnosti inženýrství v robotice. Ve skutečnosti dokonce vlastní patent na ekologicky šetrný výrobek, který pomáhá regulovat vodu ve sprše. Těsně před natáčením "PEUR DE RIEN" Manal dokončila stáž pro její inženýrský titul a také se zapojila do prací ve strojírenském podniku v post-produkční fázi filmu. A proč právě robotika? Manal v interview žurnalistům prozradila, že její vášeň pro robotiku pochází z naprosté posedlosti počítačovými hrami a dále sdělila, že pravidelně tráví až sedm hodin denně hraním, nejčastěji hraje online hru League of Legends. V případě, že řešíte stereotypy v hereckém plemeni, Manal rozhodně nezapadá do škatulek.

Manal Issa nezahálí a za poslední tři roky stihla pokořit mnoho zásadních mezníků svého života. Natočila dva filmy, stala se inženýrkou, vdala se a porodila dceru. Což je také důvod, že po "PEUR DE RIEN" stihla přes všechny nabídky jen jeden další film. Manal nevylučuje Hollywood a již obdržela mnoho žádostí od francouzských a libanonských režisérů na konkurz na jiné snímky. K naději na širší herecké uplatnění Manal pomáhá její jazyková vybavenost, kdy plynně mluví francouzsky, arabsky a anglicky.


9.3.1992
Angers, Maine-et-Loire, Pays de la Loire, Francie
Manal Issa csfd

Black BoxElektra, My LoveFolliaPlavkyněKrabice vzpomínekMěsto duchůMalekUne jeunesse doréeMon Tissu PréféréUlysse a MonaOne of These DaysNocturamaPeur de rienMaria Schneider, 1983


Aktualizace osobnostního profilu Manal Issa: 21.4. 2024 05:33