Ted Levine 66 let


Ted Levine se narodil 29 května roku 1957 v americkém státě Ohio, ve městě s italským jménem Parma. V polovině sedmdesátých let začal navštěvovat Marlboro College and the University of Chicago. Ještě během studií se upsal chicagskému divadlu Reamains Theatre, kde hrál například s Garym Coleem nebo Willem Petersonem.

Po získané popularitě sice dostával více příležitostí, povětšinou se ale jednalo pouze o podlé, nebezpečné nebo záporné charaktery - z těch důležitějších jmenujme například role ve filmech NELÍTOSTNÝ SOUBOJ, NENÍ ÚNIKU, RYCHLE A ZBĚSILE. Vyjímkou byla role v dramatu GEORGIA, která jej představila jako upřímného a sympatického manžela Mare Winninghamové. Poté následovala další série nevalných charakterů, viz filmy ALI, JÍZDA DO PEKEL, WONDERLAND MASAKR, MANCHURIANSKÝ KANDIDÁT. A opět velmi kladná postava, tentokrát role kapitána Lelanda Stottlemeyera v televizním seriálu MONK.

Zatím posledními Tedovými rolemi jsou vedlejší postavy v AMERICKÉM GANGSTEROVI A ZABITÍ JESSEHO JAMESE ZBABĚLCEM ROBERTEM FORDEM. Za zmínku stojí i fakt, že Ted propůjčil svůj hlas Sinestrovi v SUPERMAN: THE ANIMATED SERIES a JUSTICE LEAGUE.


29.5.1957
Bellaire, Ohio, USA
Ted Levine csfd

StarbrightMr. Monk's Last Case: A Monk MovieA Violent SeparationZprávaJurský svět: Zánik říšeA Midsummer Night's DreamSwing StateBottom of the WorldKrev šampionaLittle BoyChild of GraceDig Two GravesSejmi prezidentaSázka na životDeep Dark CanyonJednou ranouJimmyThe Banshee ChapterProkletý ostrovAmerický gangsterZabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem FordemHory mají očiGejšaThe L.A. Riot SpectacularManchurianský kandidátZrozeníWonderland MasakrPravda o CharliemAliEvoluceJízda do pekelRychle a zběsileHarlanská válkaWild Wild WestMoby DickYou Can Thank Me LaterEllen FosterFlubberMěsto šílencůPastStřelaWiseguyDěs v prádelněGeorgiaNelítostný soubojNení únikuNesplněné slibyPoslední psanecThe Paint JobVlak smrtiMlčení jehňátekMurder in High PlacesPři výkonu služby: Vrtkavá spravedlnostHledá se láskaFulfillment of Mary Gray, TheNejbližší příbuzenstvoHořící křížeJako nepoddajný plevelOne More Saturday NightThe Killing Floor


Aktualizace osobnostního profilu Ted Levine: 27.3. 2024 01:48