George Bush (1924 - 2018)


George Herbert Walker Bush (* 12. června 1924) je bývalý 41. prezident Spojených států amerických, který v roce 1989 ve svém úřadu vystřídal Ronalda Reagana, v jehož vládě působil jako viceprezident. Před převzetím úřadu zastával mnoho důležitých politických a diplomatických funkcí, kdy působil mimo jiné jako velvyslanec Spojených států při OSN či jako ředitel CIA. Je otcem bývalého 43. prezidenta Spojených států amerických George W. Bushe.

Ve svém úřadu byl George H. W. Bush v roce 1993 vystřídán demokratickým Billem Clintonem. V roce 1997 byla v Texaském College Station po Georgi Bushovi pojmenována knihovna The George Bush Presidential Library and Museum (Knihovna a muzeum George Bushe), která byla vzápětí poté otevřena pro veřejnost. Cílem této knihovny je zpřístupnění oficiálních záznamů a osobních dokumentů George H. W. Bushe a podpořit tak rozvoj demokracie a zvýšit zájem o historii. V roce 2009 se zařadila do služby amerického námořnictva letadlová loď, která nese jméno George Bushe (USS George H. W. Bush CVN-77), který sám byl námořním pilotem během 2. světové války.

V roce 2012 režisér Jeffrey Roth natočil film 41, který je portrétem George H. W. Bushe a zabývá se osobními i profesními stránkami jeho života.


12.6.1924
Milton, Massachusetts, USA
30.11.2018
Houston, Texas, USA
George Bush csfd

SnowdenZvláštní vztahyVítejte v SarajevuVictory in the PacificNepochybně pravdivá dobrodružství údajné texaské vražedkyněAkta XHap & LeonardVyprávějThis Is England '88Námořní vyšetřovací službaStar Trek: EnterpriseDen gode, den onde og den virk'li sjoveSaved by the BellAmerická konspirace: Vražedná chobotniceAliens Uncovered: The Golden RecordCommitment to LifeDear MamaFrontlineJak se stát vůdcem sektyDark Side of the '90sIrak, destruction d'une nationBelfast to BaghdadDuše AmerikyKampaň proti klimatuLA OriginalsMan in the ArenaRodina: záhady mociTajemství nebes: Utajený příběh sekce Skunk WorksTechnické katastrofyWoman in MotionBilly Graham: An Extraordinary JourneyWhitneyWhy Are We Creative?Americká 90. léta


Aktualizace osobnostního profilu George Bush: 11.3. 2024 15:49