Robert Carlyle 63 let


Robert Carlyle se narodil 14. dubna 1961 v Glasgow. Vychován byl svým otcem Josephem, neboť matka ho ve čtyřech letech opustila. Inspirován knihou Arthura Millera - Zkouška ohněm - se v 21 zapsal do Glasgowského uměleckého centra. V roce 1991 společně se čtyřmi přáteli založil divadelní hereckou společnost Rain Dog pojmenovanou po hudebním albu Toma Waitse, Carlylova oblíbence.

Mezi jeho nejznámější role však patří postava z DO NAHA! kde ztvárnil vůdce skupinky propuštěných dělníků, kteří se stanou profesionálními striptéry, aby si vydělali na živobytí, a nezapomenutelný psychouš Begbie z TRAINSPOTTINGU. Mezi další památné role patří jeho ničema Renard z JEDEN SVĚT NESTAČÍ, homosexuální milenec otce Grega z filmu PRIEST a taky Adolf Hitler z televizního filmu HITLER: VZESTUP ZLA.

Roku 1997 se Robert Carlyle oženil s Anastasie Shirley a společně mají tři děti. O dva roky později byl oceněn Řádem Britského impéria a v roce 2001 byl označen ve výzkumu Orange film za sedmého nejlepšího Britského herce.


14.4.1961
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Robert Carlyle csfd

The PerformanceNorth of NormalYesterdayT2 TrainspottingThe Legend of Barney ThomsonCalifornia SoloNemilovanáTurnaj zabijákůZig Zag Love24 hodin: VykoupeníStone of DestinySummerVím, že víš28 týdnů potéZáplavaEragonNa počátku jsme si rovniDetektiv MonroeMocný KeltObchod s bílým masemStůj, ten mobil není tvůjŠkola tance a šarmuSpiknutí střelného prachuHitler: Vzestup zlaTenkrát v MidlandsČerní a bílíFormula 51Na konci všech válekNení nad JimmyhoAndělin popelDravciJeden svět nestačíPlunkett & MacleaneDo naha!PartaCarlina píseňTrainspottingGo NowJsme jenom lidiPriestSafeAdvocates IINěžné modré očiLůzaSilent ScreamCobraDo naha!


Aktualizace osobnostního profilu Robert Carlyle: 7.3. 2024 20:20