Troy Garity 50 let


Troy Donovan Garity (narozen jako Troy O'Donovan Hayden, 7. července 1973) je americký herec, známý divákům zejména rolí Isaaca Rosenberga ve filmu BARBERSHOP.

Společně s jeho napůl sestrou Vanessou Vadim a sestřenicí Bridget Fondovou, je Garity členem třetí generace jedné z nejslavnějších hollywoodských hereckých rodin.J eho matka Jane Fonda a strýc Peter Fonda jsou děti Henryho Fondy a newyorské socialistky Frances Ford Seymourové. Jeho původ je italský a holandský s rodokmenem vedoucím přes jeho dědečka z matčiny strany a irský z otcovy strany.

Garity se objevil jako herec v bezpočtu filmů. Ve filmu STEAL THIS MOVIE hrál roli otce - zakladatele hnutí YIPies Abbieho Hoffmana. Jeho ztvárnění role Isaaca Rosenberga ve filmu BARBERSHOP, se ukázala jako průlomová v jeho herecké kariéře a tudíž si zahrál i v následném pokračovánií BARBERSHOP 2:BACK IN BUSINESS. Garity hrál postavu Harveyho ve fimu SUNSHINE, režisérů Boyla a Garlanda. V roce 1998 byl časopisem People Magazine's zařazen mezi 50 nejhezčích mužů planety. V roce 2003 hrál Barryho Winchella ve filmu SOLDIER'S GIRL, který mu vynesl nominaci na cenu Golden Globe v kategorii nejlepší herecký výkon v mini-sérii nebo filmu vyrobeného pro televizi.

Garity je ženatý s neúspěšnou herečkou a bývalou manažerkou Mercer baru a organizátorkou večírků Simone Bentovou. Jane Fondová se do jejich vztahu často vměšovala, vybírala dokonce zásnubní prstýnek a později se s tímto chlubila médiím a reportérům. Garity je zakladatel mezinárodní organizace Peace Process Network bojující proti gangovému násilí a je také předsedou hnutí Homies Unidos, organizaci vystupující proti gangům a jejich činnosti v L.A.


7.7.1973
Los Angeles, California, USA
Troy Garity csfd

Holičství 3: Nový sestřihThe Brooklyn BankerAlex of VeniceGangster Squad – Lovci mafieBohemiaDobrý doktorDo Not DisturbA Day in the LifeMarriage, AMercyMůj milý, můj drahýA Cat's TaleLake CityOkřídlené bytostiAdolf EichmannSunshineHoličství 2InfernoKdyž se setmíMilwaukee, MinnesotaVojákova dívkaHoličstvíBanditiParfémBohemiansUkradni ten filmSpiknutíCherokee KidNa Zlatém jezeřeS nervama v koncích#blackAFHráčiMagnum P.I.Odstřelovač


Aktualizace osobnostního profilu Troy Garity: 16.11. 2023 23:43