Lenny Henry 65 let


Lenworth George Henry se narodil 29.srpna 1958 v Dudley jamajským rodičům, kteří imigrovali do Anglie několik let před jeho narozením. Poprvé pronikl do oka veřejnosti roku 1975 ve svých 16-ti letech, kdy vyhrál talentovou show "NEW FACES" (Nové tváře). Tímto započala jeho dráha komika, kdy následně dostal příležitost se angažovat v projektech televizních sérií "THE FOSTERS" (1976) a "TISWAS" (1974).

S manželkou Dawn French má jedno vlastní dítě. Lenny dále adoptoval dítě, dceru jménem Billie. Spolupracoval s kapelou "Style Council" na albu "Our Favourite Shop", kde bylo poukazováno, aby baviči a komikové nestavěli svoji kariéru na levném humoru, který je mířen proti homosexuálům, Aziatům a černochům (konkrétně se jednalo o píseň "A Stand-Up Comic's Instructions").

Mladší diváci mohou znát Lennyho z filmu "HARRY POTTER A VĚZEŇ Z AZKABANU", kde propůjčil svůj hlas komika svraštělé hlavě v záchranném autobuse.


29.8.1958
West-Midlands, England, Velká Británie
Lenny Henry csfd

My Name Is LeonDanny and the Human ZooPiráti!Berry's WayPenelopeHarry Potter a vězeň z AzkabanuGoodbye, Mr SteadmanFrench & Saunders Live2000 TodayThe ManThe Nearly Complete and Utter History of EverythingComic ReliefKdo nehraje, nevyhrajeIn DreamsBernard and the GenieLenny Go HomePravá totožnostŽije a kopeA Night of Comic Relief 2Lenny Live and UnleashedThe Suicide ClubCoast to CoastThree Little BirdsPán prstenů: Prsteny mociSandmanZaklínač: Pokrevní poutoPán časuSoon Gone: A Windrush ChronicleBroadchurchJackanory JuniorRobotkovéLenny Henry in PiecesHope & GloryLenny Goes to TownChef!Lenny Henry Show, TheLenny Henry ToniteMladí v partěThree of a KindThe FostersSummer Show, TheLenny Henry's Caribbean BritainPaul Merton's Comic HeroesAlžběta II. - 90 let v 90 minutáchNeil Gaiman: Dream DangerouslyGreatest Stand Up Comedians


Aktualizace osobnostního profilu Lenny Henry: 11.11. 2023 22:00