Jonathan Hyde 75 let


Jonathan Hyde se narodil 21. května 1948 v australském Brisbane. I když je rodilý Australan, jako herec vystupuje zejména pod britskou záštitou. Absolvoval Královskou akademii dramatických umění a dodnes je členem této asociace. Se svou ženou Isobel Buchanan, která je skotská sopranistka, má dvě dcery. Jednou z nich je herečka Georgia King (VÉVODKYNĚ).

Mezi jeho nejznámější filmové role patří J. Bruce Ismay v oscarovém velkofilmu TITANIC (1997), egyptolog v MUMII (1999) a Sam Parrish/lovec Van Pelt v JUMANJI (1995). Dále jste ho mohli vidět v méně úspěšném hororu ANAKONDA (1997) a v komedii s Macaulayem Culkinem SÁM DOMA A BOHATÝ (1994). Objevil se v sériích jako DOBRODRUŽSTVÍ SHERLOCKA HOLMESE (1984) a VRAŽDY V MIDSOMERU (1997).


21.5.1948
Brisbane, Queensland, Austrálie
Jonathan Hyde csfd

Doctor JekyllTokyo TrialFirstBornPurpurový vrchKing LearKontraktProkletí hrobky faraona TutanchamonaZemě slepýchAgent z PanamyAttilaJack a stonek fazolePrincezna zlodějůEisensteinPrinc a chuďasJohanka z ArkuMumieAnakondaTitanicBlissJumanjiJsme jenom lidiNávrat špionaSám doma  a bohatýVraždit je snadnéWoodcockChildren of the NorthThe War That Never EndsAtentát na HitleraThe Great Air RaceSouputníciThe Death of the HeartCaravaggioAn Indecent ObsessionHonour, Profit & PleasureLaceHamlet, princ dánskýPhoelix3 mimo: Příběhy z ArkádieLovci trolů: Příběhy z ArkádieSkandál po anglickuAgresivní virus


Aktualizace osobnostního profilu Jonathan Hyde: 3.11. 2023 13:45