John F. Kennedy (1917 - 1963)


John Fitzgerald Kennedy se narodil ve velmi vlivné rodině. Jeho otec byl velvyslancem ve Velké Británii, ale kvůli sympatizování s nacismem a obdivováním Adolfa Hitlera byl z této funkce odvolán. JFK vystudoval Harvard. V roce 1946 se stavá členem Sněmovny reprezentantů za Demokratickou stranu. A od roku 1952 je senátorem. V roce 1960 poráží ve volbách republikána Richarda Nixona. Za několik měsíců bude z Kennedyho nejmladší prezident Spojených států. Kennedy se svým programem New Frontier snažil o zlepšení vzdělávání, nemocenského pojištění a péče o chudé a nepráceschopné.

V listopadu 1963 John Kennedy umírá na následky atentátu při návštěvě Dallasu. Kdo zabil šestačtyřicetiletého prezidenta zůstává dosud záhadou. Byl to Lee Harvey Oswald? Nebo se o to postarala mafie, která mu možná pomohla na vrchol. Nemluví se pouze o té záhadné smrti, často se spekuluje jaké ženy byly jeho milenkami. Měl něco s Marilyn Monroe? Jeden z neoblíbenějších politiků patrně nebyl prototypem slušného člověka, za kterého ho spousta lidí považuje. Každopádně za své krátké prezidentské období toho stihl dost. Nebyl jediný Kennedy, který zemřel předčasně.


29.5.1917
Brookline, Massachusetts, USA
22.11.1963
Dallas, Texas, USA
John F. Kennedy csfd

Hra špionůIrčanPrvní člověkAkta Pentagon: Skrytá válkaChappaquiddickMladý Karl MarxSkrytá číslaKrycí jméno U.N.C.L.E.TrumboApollo 18Zvláštní vztahySmrtonosná past 4.0Mise v ohroženíApollo 11Forrest GumpVirtaset ja KekkonenSoužení 99Alternative 3Umbrella AcademyFor All MankindAkta XTrustWho Is America?Havaj 5-0TimelessVyprávějŠílenci z Manhattanu11er HausStar Trek: EnterpriseSedm dníGreat BooksNulová šanceAtentát na JFKJFK: 24 hodin, které změnily světJFK: Domácí video, které změnilo světJFK: Poslední důkazJFK: Ten den v Americe


Aktualizace osobnostního profilu John F. Kennedy: 19.11. 2023 10:16