Richard Lineback 72 let


Richard Lineback se narodil ve Frankfurtu jako syn amerických rodičů Carla Mayo Linebacka (1922–2004) a Dorothy Anne Darnall (1923–2008). Jeho sourozenci jsou Robert B. Lineback (nar. 1953) a Carol A. Lineback (nar. 1955). Jeho otec byl lékařem a důstojníkem americké armády přiděleným k 97. všeobecné nemocnici ve Frankfurtu. Když v roce 1965 odešel z aktivní vojenské služby, přestěhoval se doktor Lineback s rodinou do Austinu v Texasu, kde si založil soukromou praxi.

V roce 1975 se Lineback připojil k divadelní společnosti Colony Theatre Company v Burbanku a hrál v mnoha hrách, např. „The Grass Harp“, „Look Homeward“, „The Grapes of Wrath“ nebo „The Diviners“, za kterou získal cenu Drama-Logue Award za vynikající herecký výkon. Drama-Logue Award byla v roce 1998 nahrazena cenou „Back Stage West Garland Awards“ .

Lineback se objevil jako Al LeFauve ve světové premiéře divadelní produkce „Baby Dance“ a za svůj výkon ve hře „Pasadena Playhouse“ byl nominován na Los Angeles Drama Critics Circle Award pro nejlepšího herce. Později si roli zopakoval na Williamstown Theatre Festival v Massachusetts a v Long Wharf Theatre v New Haven.

Zahrál si dvakrát v seriálu M*A*S*H (1972) a asi jeho největší filmová role je ve filmu Šakal (1997) s Brucem Willisem, Richardem Gerem a Sidneym Poitierem, kde hrál zvláštního agenta FBI McMurphyho.


4.2.1952
Frankfurt, Německo
Richard Lineback csfd

McBride: Jako buldokKruhKrál Lear z TexasuHromy a bleskyDangerous Evidence: The Lori Jackson StoryVarsity bluesBlázni v parkuDítě na prodejKrevní poutoAfter the GameŠakalTwisterZelený světDeadline for Murder: From the Files of Edna BuchananHvězdy padají na HenriettuJosh Kirby: Bojovník s časem: Člověk jako domácí mazlíčekNebezpečná rychlostTakoví normální zabijáciNávrat SommersbyhoStriptérkaStín minulostiSlepá pomstaKdo seje vítrBeyond the Next MountainReturn to MayberryŠkola letušekPátek třináctého 5Fatal VisionGhost DancingJohnny BelindaDeath Ray 2000Hard CountryGideonův precedensRiding for the Pony ExpressJoniStrážce pořádkuNámořní vyšetřovací službaJAGStar Trek: EnterprisePolicie New YorkSvědectvíStar Trek: Hluboký vesmír devětHunterStar Trek: Nová generaceWar and RemembranceMacGyver


Aktualizace osobnostního profilu Richard Lineback: 19.11. 2023 10:35