Michael Massee (1952 - 2016)


Americký herec Michael Massee se narodil v Kansas city v Missouri, ale v útlém věku se se svou rodinou přestěhoval do Paříže, kde navštěvoval střední školu a naučil se mluvit plynule francouzsky. V 18 letech se vrátil do USA a usadil se v New Yorku, kde vystudoval Hunter College a zároveň herectví na divadelní škole.

Nicméně v následujích letech se Massee objevil ve velkých filmech. Dal o sobě vědět v menší roli v kultovním thrilleru Sedm (1995) a velmi ceněném válečném TV filmu Sahara (1995), kde ztvárnil větší roli drsného francouzského vojáka. V roce 1997 se Massee oženil s Ellen Sussdorf, se kterou měl dvě děti, Jacka a Lily. Pár vlastnil jeden oděvní butik v Los Angeles. V té době si zahrál velké role po boku Angeliny Jolie v thrillu Ruce od krve (1997), nebo v slavném Lynchově snímku Lost Highway (1997). Za zmínku stojí ale i menší role ve Fincherově psychologickém thrilleru Hra (1997), nebo v historickém filmu Amistad (1997).

Po roce 2000 se ve filmu objevuje už méně a za zmínku stojí dabing v sérii Ultimate Avengers a role Gustava Fierse (alias The Gentleman) v Amazing Spider-Man (2012). Větší čas totiž strávil natáčením seriálů, a to zejména v 24 hodin (2001), Carnivale (2003), nebo FlashForward (2009). Díky své francouzštině se objevil i ve francouzském seriálu Intervence (2014). Massee zemřel na rakovinu žaludku.


1.9.1952
Kansas City, Missouri, USA
26.10.2016
Los Angeles, California, USA
Michael Massee csfd

EverlastingLast Man ClubAt the Devil's DoorThe WellCBGB: Kolébka punkuAmazing Spider-ManIntimní pastPandemieUltimate Avengers 2: Konečná pomsta IIUltimate Avengers: Konečná pomstaCatwomanVe spádu událostíCorky Romano - Noční můra mafieThe Theory of the Leisure ClassBad City BluesMalí velcí podvodníciAmistadHraJamaica BeatLinie násilíLost HighwayRuce od krveV záběruAn Unfinished AffairBáječný denBurnzy's Last CallSaharaSedmTales from the HoodThe Low LifeHome of AngelsVránaÀ la folieMy Father Is ComingThe Night the Lights Went Out in GeorgiaČerná listinaInterventionsRizzoli & Isles: Vraždy na pitevněZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiDakotaHranice nemožnéhoDr. HouseKriminálka Las VegasFlashForward - Vzpomínka na budoucnostZákon a pořádek: Los Angeles


Aktualizace osobnostního profilu Michael Massee: 4.4. 2024 22:27