Adam McKay 56 let


Adam McKay se narodil koktejlové servírce jménem Sarah a otci, který se živil jako basista. Absolvoval střední školu v Malvernu v Pensylvánii a navštěvoval Penn State a Temple University. Od bakalářského titulu ho dělil jen jeden a půl semestru, když se rozhodl ze školy odejít, později svůj odchod popsal jako „dokončení školy s imaginárním diplomem“. Ze školy odešel, aby se věnoval komedii, kterou měl rád už od malička. Stal se spoluzakladatelem komediální skupiny Upright Citizens Brigade, se kterými pravidelně vystupoval a psal scénáře k vtipným scénkám.

Krátce poté, co opustil SNL, se spojil s komikem a hercem Willem Ferrellem, se kterým natočil několik úspěšných komedií jako například Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec, Bratři z donucení a Benga v záloze. Všechny filmy Adam režíroval, produkoval a dokonce v některých měl i cameo.

Po těchto komediích se Adam odklonil od svého oblíbeného žánru a rozhodl se natočit vážnější snímek o upadající ekonomice Sázka na nejistotu v hlavních rolích s Christianem Balem, Stevem Carellem, Ryanem Goslingem nebo Bradem Pittem. Film si vysloužil pět nominací na Oscara a jednu sošku za adaptovaný scénář si odnesl i Adam McKay. Mezitím produkoval komediální snímek Táta je doma a také přepsal scénář k filmu Ant-Man. Díky svému citu pro komedie se stal producentem několika komediálních filmů, na kterých se podílel pouze jako producent, a to například filmy Tammy, Milenci těch druhých nebo Šéfka.

V roce 2018 se opět vrátil k vážnějšímu tématu. Natočil životopisný snímek Vice, který sleduje vzestup bývalého viceprezidenta Spojených států Dicka Cheneyho. Opět se zde setkal s hercem Christianem Balem a film získal osm nominací na Oscara. Sošku si odnesl pouze za makeup.


17.4.1968
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Adam McKay csfd

Toni ErdmannBad BloodThree MississippiFreshMenuBarb a Star jedou do Vista del MarK zemi hleď!ZlatokopkyŠprtky to chtěj takyHolmes a WatsonIbizaViceHráčské doupěTáta je doma 2ŠéfkaMilenci těch druhýchTáta je domaZocelovací kúraTammyJeníček a Mařenka: Lovci čarodějnicZprávař 2 - Legenda pokračujeCasa de mi PadreHolky na tahuTim and Eric's Billion Dollar MovieVolte mě!Benga v zálozePoslední panicKšeftařiProp 8: The MusicalGood Cop, Baby CopThe LandlordThe ProcedureSázka na nejistotuBratři z donuceníRicky Bobby: Nejrychlejší jezdecWake Up, Ron Burgundy: The Lost MovieZprávař: Příběh Rona BurgundyhoLakers: Vzestup dynastieBoj o mocNahoru a dolůLifecasters2004 MTV Movie AwardsAnchorman - Afternoon DelightKenny Powers: The K-Swiss MFCEOAnt-Man


Aktualizace osobnostního profilu Adam McKay: 19.11. 2023 17:28