Sam McMurray 72 let


Americký herec Sam McMurray se narodil 15. dubna 1952 v New Yorku. Vyrůstal v New Yorku, kde žil se svými rodiči. Jeho matka Jany (rozená Hoffman) a otec Richard McMurray byli oba herci. Tudíž není vůbec záhadou, že svého syna vedli k herectví. Jeho rodiče měli však manželské neshody a nakonec se rozvedli. Otec Richard ze oženil s americkou herečkou Lesley Woods.

V roce 1987 přichází zvrat v kariéře, získává roli v seriálu The Tracey Ullman Show. Objevuje se v 63. epizodách až do roku 1990. Mezitím hraje i epizodní role v seriálech, jako jsou: Miami Vice, Měsíční svit, Matlock, Ženatý se závazky.

V roce 1990 si vyzkouší dabing v animovaném seriálu Simpsonovi. Dabuje celkem ve dvou epizodách. Zároveň byl vůbec první hostující hvězda v tomto seriálu. Není to ale naposled co dabuje. Dabuje v dalších seriálech: Dinosaurové, Veselé obludy, Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka, Batman budoucnosti nebo Přestávka.

Po The Tracey Ullman Show získal v roce 1992 roli detektiva Marshaka v novém seriálu Likely Suspects. Seriál se nedočkal ovšem přívětivého přijetí a po devítí epizodách byl televizní stanicí Fox v roce 1993 zrušen. Ve stejný rok ovšem získává roli trenéra Jimmy Dugana v sitcomu A League Their Own. Opakuje se ovšem stejný neúspěch a je zrušen po šesti epizodách ještě tentýž rok, co začal vysílat. Další úlohu měl v seriálu Medicine Ball, kde si zahrál doktora Douglase McGilla. Zahrál si ho v sedmi epizodách, ale bohužel seriál neměl úspěch a po pouhých osmi epizodách skončil. V roce 1997 se mu podařilo získat roli v seriálu Přátelé. Objevil se ve třech epizodách. Zahrál si Chandlerova šéfa Douga.


15.4.1952
New York City, New York, USA
Sam McMurray csfd

7000 MilesOur Almost Completely True StoryKlausAmericonsJenny se vdáváPearly GatesBatman: The Dark Knight Returns Deluxe Edition2nd ServeBatman: Návrat Temného rytíře, část 1.CupidKrásná řezniceThe A PlateVrah přes inzerátZásnuby o prázdnináchA Little HelpNenápadná slečnaSeznamte se, Monica VelourKiller PadV ringu smrtiA Christmas Too ManyJezero 2Cruel But NecessarySledge: The Untold StoryJak ukrást SinatruTracey Ullman in the Trailer TalesKovbojové a blázniNebezpečná přáníSluneční zeměThe Amati GirlsŠťastná číslaBatman Beyond: The MovieKarlův pohřebKrása na zabitíMalí géniovéParchanti nebo poldové?Soccer Dog: The MovieSlappy a SmraďošiBožská lestRevanšTeenage ConfidentialThe Munsters' Scary Little ChristmasAttack of the 5 Ft.2 WomenKšefty s tátouAddamsova rodina 2SpolužáciPříběh z Los AngelesStudený jak kámenLittle VegasThe Best of the Tracey Ullman ShowVánoční prázdninyČarodějVezměte si mé dcery, prosímPotíže s ArizonouVražedný stiskAdam: His Song ContinuesOut of the DarknessRychle vpředC.H.U.D.Mom's On StrikeMiláčku, jsi to ty?


Aktualizace osobnostního profilu Sam McMurray: 19.4. 2024 12:02