Leland Orser 63 let


Leland Orser Jones, americký filmový a televizní, osobitý herec, jehož kariéra zahrnuje role nepříčetných, psychotických a zvrhlých postav. Orser se objevil v malých rolích v celé řadě filmů a televizních pořadů, včetně přednosty chirurgie Dr. Luciena Dubenka v televizním seriálu POHOTOVOST.

Menší role ztvárnil i v mnoha úspěšných filmech. Objevil se například v roce 1995 ve Fincherově krimithrilleru SE7EN jako šílený muž v masážním salonu, jako Larry Purvis ve sci-fi VETŘELEC 4: VZKŘÍŠENÍ (1997), jako pilot havarovaného větroně ve válečném dramatu ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA (1998), jako Richard Thompson v thrilleru s Denzelem Washingtonem SBĚRATEL KOSTÍ (1999), jako zraněný muž, jenž zachránil zdravotní sestru Evelyn Johnsonovou (Kate Beckinsale) ve válečném dramatu PEARL HARBOR (2001). V roce 2003 se objevil v akčním thrilleru DAREDEVIL.

Orser si také zahrál v různých částech seriálu STAR TREK (plukovník Lovok, člen Skrreean závodu, vraždící hologram, Loomis).


6.8.1960
San Francisco, California, USA
Leland Orser csfd

AmsterdamUmění sebeobranyThe Devil's Candy96 hodin: ZúčtováníFaultsThe GamblerThe Guest96 hodin: OdplataTildaMorningPleading GuiltyCesta do pekel96 hodinBerlínské spiknutíKlíč k vražděNárodní bezpečnostChladnokrevněDaredevilPorotaMladší bráškaPearl HarborRebel YellSběratel kostíVraždy podle JidášeZnamení smrtiZachraňte vojína RyanaŠest pohřbů a jedna svatbaVetřelec: VzkříšeníVyděračiAmerican Yakuza 2Den nezávislostiInvaderRed Ribbon BluesTo Love, Honor, and DeceiveÚtěk z L.A.Baby Face NelsonGirl in the CadillacPhoenixPirani útočíSedmAmerický gigoloBlindspottingPomsta s chutí třešníBerlínská miseJá jsem noc


Aktualizace osobnostního profilu Leland Orser: 30.10. 2023 19:42