Billy West 72 let


Dabér Billy West se narodil 16.dubna roku 1950. Svou kariéru začal v roce 1980, kdy vystupoval v každodenní komediální stanici WBCN Boston. Billy je nejznámější jako dabér v seriálu FUTURAMA, REN A STIMPY nebo DOUG. Oficiálně prohlásil, že jeho nejoblíbenější postavičky (které dabuje), jsou Philip J. Fry (Futurama) a Stimpy (Ren a Stimpy) - a to je představitel hlasu zhruba stodvaceti různých postav. Je jedním z mála dabérů, který se může rovnat s hlasovou legendou Melem Blancem (např. Kačer Donald), a Billy byl dokonce v roce 1998 pořadem Entertainment Weekly nazván jako "Nový Mel Blanc". Jeho hlas se dá také slyšet v M&M commercials.

V seriálu SPACE JAM (kde Billy spolupracoval s Michaelem Jordanem), Billy West poskytl hlas postavám: Bugs Bunny a Elmer Fudd. Také daboval Shaggyho Rogerse ve filmu SCOOBY-DOO ON ZOMBIE ISLAND a byl jedním z mnoha uchazečů na Shaggyho dabing po odchodu do důchodů původního dabéra - Casey Kasema. Tento konkurs ovšem prohrál a místo získal Scott Innes. Billy West nadaboval spoustu dalších postav, jako je například Pepek Námořník, Garfield nebo Tom a Jerry. Dnes je Billy považován za jednoho z nejlepších dabérů dnešní doby i za nejlepšího dabéra vůbec.

Billy je mimo dabingu také zpěvák, hudební skladatel a hráč na kytaru. Hraje společně se skupinou Billy West and The Grief.


16.4.1952
Detroit, Michigan, USA
Billy West csfd

Teen Titans Go! See Space JamScoob!Looney Tunes: Králíkův útěkScooby Doo: Maska Modrého sokolaDemoted2084Želvy NinjaCasper a strašidelná školaQueer Duck: The MovieSvátky vem kačerTom a Jerry letí na MarsComic Book: The MovieCreature UnknownPepek námořníkAero-Troopers: The Nemeclous CrusadeLooney Tunes: Reality CheckLooney Tunes: Stranger Than FictionLooney Tunes: Zpět v akciTom a Jerry: Kouzelný prstenJako kočky a psiJimmy NeutronDinosaurusLumpíci v PařížiOlive, the Other ReindeerScooby-Doo a ostrov zombiíÚtěk z AtlantidySpace JamŠvábiPhobophilia: The Love of FearFuturamaRozčarováníShow Toma a JerryhoScooby-Doo, hádej kdo je tu?Dobrodružství Kocoura v botách


Aktualizace osobnostního profilu Billy West: 21.3. 2024 08:05