Angela Marie Dotchin 50 let


Angela Marie Dotchin se narodila 31. března 1974 v Aucklandu na Novém Zélandu. Jako dítě hodně cestovala kvůli práci svého otce. V jedenácti už měla zkušenosti s bydlením v Los Angeles, v Londýně i v Sydney. Půl roku žila také v Indii se svou matkou a sestrou. Do Aucklandu se celá rodina vrátila v roce 1985 a od roku 1991 začala pracovat jako modelka.

Tehdy Angela chodila s místní největší hvězdou, Temuerou Morrisonem. Po šesti spokojených letech v SHORTLAND STREET zkusila dál své štěstí právě v XENĚ a seznámila se tehdy s Brucem Campbellem, který také hostoval v jejím dílu. V produkci Renaissance Pictures udělala nakonec ještě další štěstí a nepravidelně se vracela po celou sérii MLADÉHO HERKULA a nakonec se objevila i ve dvou dílech samotného HERKULA.

Po úspěchu ve svém prvním filmu LAWLESS získala novozélandskou televizní cenu za nejlepší herečku roku 1999 a film se dočkal dvou pokračování. Na první pohled se tak sice vzdálila z prostředí svých seriálů, ale nebylo tomu tak. Celá trilogie byla obsazena těmi nejlepšími z bájných antických seriálů, byli tu Kevin Smith, Joel Tobeck, Elizabeth Hawthorne a další.

U nás šly česky z nepochopitelných důvodů jen poslední dva díly LAWLESSE pod názvy VRAŽEDNÉ DŮKAZY a NA HRANĚ ZÁKONA. Ty Angela natočila už jako hlavní hrdinka nového seriálu JACK OF ALL TRADES (VŠEUMĚL), který byl spolu s CLEOPATROU 2525 součástí SPOLEČNĚ V AKCI, experimentálního bloku dvou seriálů, které doplňovaly vysílací čas ke XENĚ po konci HERKULA.


31.3.1974
Auckland, Nový Zéland
Angela Marie Dotchin csfd

Únos Sluneční pannyNa hraně zákonaVražedné důkazyLawlessSerial KillersVšeumělHerkulesMladý HerculesXenaShortland StreetHappy Birthday 2 You


Aktualizace osobnostního profilu Angela Marie Dotchin: 16.4. 2024 01:23