Jiří Pomeje (1964 - 2019)


Jirka se narodil 13.12. 1964 rodičům Jiřímu, který byl povoláním inženýr a Jaroslavě, která pracovala jako porodní asistentka. Absolvoval gymnázium a v této době začal navštěvovat stepařský kroužek. Tanci se věnoval několik let a dokonce 10 let závodně. Účinkoval i v baletnu ve hře Bachačisarajská fontána, kde ztvárnil dvojroli Poláka a Tatara.

Po roce v divadle opět zkusil štěstí a přihlásil se na Damu. Tentokrát byl konečně přijat. Ještě před tím si však stačil zahrát malou roli v pohádce S ČERTY NEJSOU ŽERTY. Během studií si zahrál např. v seriálu VŠICHNI DOBŘÍ VOJÁCI a poté ve filmu DOTYKY. Damu absolvoval roku 1988.

Roku 1989 nastoupil povinnou vojenskou službu v Táboře. Mezitím si stihl zahrát ve filmu MUKA OBRAZNOSTI. Roku 1992 založil společnost FRONDA film. Producentsky se například podílel na filmu PRINCEZNA ZE MLEJNA, Z PEKLA ŠTĚSTÍ a nebo ANDĚLSKÁ TVÁŘ. Roku 1994 se oženil s herečkou Michaelou Kuklovou. S tou si zahrál například ve filmu PLAYGIRLS II. a nebo ve filmu Zdeňka Trošky Andělská tvář.

Rok 2002 se pro něj stal zlomovým. Rozhodl se financovat již zmíněnou Andělskou tvář, ale v době příprav mu bylo odmítnuto splufinancování filmu ze strany FV Plast. Jiří ovšem věřil v úspěch filmu a rozhodl se jej dotočit. Na jeho dokončení si musel bohužel půjčit, ale věřil, že se mu investované peníze vrátí. Do kin však lidé moc nechodili a tak se film stal celkem neúspěšným. Jiří Pomeje jako producent zkrachoval, byla na něj uvalena exekuce a začal mít problémy i s alkoholem.


13.12.1964
České Budějovice, Československo
26.2.2019
Nová Ves pod Pleší, Příbram, Středočeský kraj, Česko
Jiří Pomeje csfd

Kameňák 3Kameňák 2KameňákAndělská tvářZ pekla štěstí 2Početí mého mladšího bratraZ pekla štěstíThomas BellsVánoční KameňákAngelikaKameňák 4Milion dolarówBathoryZačátek světaZvonící mečeHaneleZkřížené mečeO perlové panněNa hraněO mrňavém obroviO třech rytířích, krásné paní a lněné kytliKníže VáclavPlaygirlsPlaygirls IIMelánie, MelánieNahota na prodejAnnino dítěLady Macbeth Mcenského újezduO princi, který měl o kolečko vícKrál kolonádTichá bolestDědek BártaJestřábí moudrostMuka obraznostiDotykyNejen v těchto dnechVelmi uvěřitelné příběhy J.P.Vlastně se nic nestaloČekání na PatrikaDanHláskaPravidla kruhuProč?Střecha nad hlavouÓda na radostPreceptorPíseň o statečném Heřmanovi a sličné JitceStudentská baladaVelká filmová loupežXYZZráníŠaty až na zemMlčení Marie ZvoníkovéOdpouštím ti, tatínkuPřípad JaruškaS čerty nejsou žertyPolicajti z centra


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Pomeje: 21.3. 2024 07:38