Maria Doyle Kennedy 59 let


Maria Doyle Kennedy (narozena jako Maria Josephine Doyle) je irská herečka a zpěvačka - hovoří také plynně irsky. V roce 1988 se vdala za hudebníka Kierana Kennedyho a sama je v hudbě aktivní. Nahrála dvě desky s kapelou The Black Velvet Band a v roce 2001 založila Mermaid Records, kde jí ten samý rok vyšlo album Charm a v roce 2005 vydala také album Skullcover, které sestává z cover-verzí písní.

Hrála i v několika seriálech, například roli Patsy v irském seriálu OTEC TED a také Marii, Stuartovu sestru v britské verzi seriálu QUEER AS FOLK. V letech 2007 – 2008 se vepsala do podvědomí diváků rolí Kateřiny Aragonské v historickém seriálu TUDOROVCI za kterou získala dvě ceny - IFTA a Gemini.


25.9.1964
Clontarf, Dublin, Irsko
Maria Doyle Kennedy csfd

VlkochodciSing StreetV zajetí démonů 2Jupiter vycházíThe TimberEliza Lynch: Queen of ParaguayTisíckrát dobrou nocAfter the Triumph of Your BirthByzantiumTitanicAlbert NobbsDům na Tara RoadSpin the BottleČtvrtek dvanáctéhoHome for ChristmasMystikovéJ.J. BikerGregoryho známostiI Could Read the SkyJulieGenerálA Further GestureDohazovačMoll FlandersováNothing PersonalThe CommitmentsRodCizinkaRecipes for Love and MurderKolo časuStriking OutKat and Alfie: RedwaterOrphan Black


Aktualizace osobnostního profilu Maria Doyle Kennedy: 15.3. 2024 22:54