Anthony Edwards 61 let


19. července 1962 slavili v Santa Barbaře známý architekt a umělkyně narození pátého dítěte Anthonyho. Ten už od dětství tíhnul k herectví. Zbožňoval muzikály s Genem Kellym. Během středoškolských studií jako člen divadelního souboru Santa Barbara Youth Theatre účinkoval v několika hrách, nejvíce ho bavily muzikály.

Ještě toho roku, kdy opustil školu, získal malou roli ve filmu ZLATÉ ČASY NA RIDGEMONT HIGH po boku Seana Penna. Dalším krůčkem k filmovému herectví byla role Johna Muldowneyho v HEART LIKE A WHEEL. Z rolí teenagerů a studentů (např. jeho Jonathan Moore v thrilleru DOSTANU TĚ!) se vymanil postavou pilota v TOP GUNU (1986). I přes tento úspěch jeho další filmy diváky moc nezaujaly.

Asi největší slávu si získal až rolí zodpovědného doktora Marka Greena v seriálu POHOTOVOST. Byl za něj čtyřikrát nominován na cenu Emmy. V seriálu hraje s Georgem Clooneym, se kterým si občas zajde zahrát basket i ve skutečném životě. Po několika sériích museli scénaáristé nechat Marka zemřít na mozkový nádor, protože Anthony neměl dost času na svou rodinu. S manželkou Jeanine má syna a tři dcery. Dalším členem rodiny je kočka Nitro.

Po POHOTOVOSTI se na stříbrné plátno prostřednictvím filmu THUNDERBIRDS, nedávno jsme ho mohli vidět v ZODIACOVI Davida Finchera. Kromě herectví si vyzkoušel i režii (CHARLIE'S GHOST STORY, některé díly POHOTOVOSTI) a vlastní produkční společnost AVIATOR FILMS.


19.7.1962
Santa Barbara, California, USA
Anthony Edwards csfd

Top Gun: MaverickDrewExperimenterFoodNenápadné zloBig SurLetadlaMá mě rád, nemá mě rádMateřské galejeZodiacLetka BouřlivákůZloději pamětiNorthforkJackpotSrdíčkaPodoby láskyChladnokrevněMůj kamarád duchNebezpečný klientHřbitov domácích zvířátek 2Plamen zločinuSmrtonosná hrázUnpublished LettersDrsná čtvrťEl DiabloHometown Boy Makes GoodJak se dostat na vysokouJestřábiMiracle MilePan NorthLetní žárPomsta šprtů 2: Šprti v rájiTop GunDostanu tě!Going for the Gold: The Bill Johnson StoryThe Sure ThingCall to GloryPomsta šprtůSrdce na kolechStřední škola po americkuZlaté časy na Ridgemont HighJak zemřel Randy WebsterBig ZapperNeskutečná AnnaTales of the Walking DeadWeCrashedPrezident v pořadíLaw & Order: True CrimeMiliardy


Aktualizace osobnostního profilu Anthony Edwards: 30.10. 2023 21:14