Skye McCole Bartusiak (1992 - 2014)


Skye McCole Bartusiak byla americkou filmovou a televizní herečkou. Narodila se 28. září 1992 v texaském Houstonu, kde žije se svými rodiči Raymondem Donaldem Bartusiakem a Helen McColeovou a bratrem Stephenem Dylanem.

O rok později ztvárnila hlavní roli ve filmu ŽHÁŘKA 2 (FIRESTARTER: REKINDLED) o dívce jménem Charlene McGee, která se jako malá stala součástí tajného vládního experimentu, jenž spočíval ve schopnosti pyrokineze, tedy schopnosti zapalovat oheň pouhou myšlenkou.

V roce 2003 vyzkoušela poněkud jiný druh tvorby než doposud a přijala roli v nezávislém krátkometrážním filmu THE VEST, který získal od kritiky ve své kategorii první cenu. Kromě filmových rolí si vyzkoušela rovněž práci v divadle, kde si zahrála ve hře THE MIRACLE WORKER po boku Hilary Swank. Hra běžela po dva týdny v divadlu Charlotte Theatre v Severní Karolíně.

Po divadelních zkušenostech se v roce 2003 vrátila k filmu romantickým westernem LÁSKA PŘICHÁZÍ ZVOLNA (LOVE COMES SOFTLY). Film vypráví o neobvyklém spojení dvou lidí poznamenaných tragédií, který nečekaně vyústí v lásku. Skye zde hraje osmiletou dceru Missy ovdovělého farmáře Clarka (Dale Midkiff), který nabídne manželství mladé ženě Marthě (Katherine Heigl), jíž tragicky zahynul manžel. Po ztrátě manžela se Martha musela rozhodnout, zda se má vrátit na východ, odkud pocházela, nebo přečkat zimu na západě, kam odešla se svým mužem. Po farmářově nabídce se rozhodne zůstat. A ačkoliv zpočátku naráží na nepřátelství farmářovy dcery Missy, nakonec se obě spřátelí.


28.9.1992
Houston, Texas, USA
19.7.2014
Houston, Texas, USA
Skye McCole Bartusiak csfd

Sick BoyGangster CaineWild About HarryAnanasKill Your DarlingsBoogeymanLove Is a SurvivorRing volnýLáska přichází zvolnaFlashpointPříběh z prérie 2Žhářka 2Aféra s náhrdelníkemBlondýnkaKluci v mém životěNeříkej ani slovoHlas temnotyPatriotĎábelská hraOchrana svědkůPravidla moštárnyZločiny ze sousedstvíDr. HouseKriminálka Las VegasZtraceniGeorge Lopez24 hodinDotek andělaFrasierProvidenceZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiBouře stoletíJAGSoudkyně AmyFix, AOnce Not Far from HomeRazor SharpVest, TheNoční show Davida Lettermana


Aktualizace osobnostního profilu Skye McCole Bartusiak: 17.11. 2023 03:49