Grace Zabriskie 82 let


Než se Grace Zabriskie protloukla ke stříbrnému plátnu, snažila se uživit jako básnířka a performerka vystupující po barech a kavárnách. Významným zlomem v jejím uměleckém životě bylo její obsazení v dramatu NORMA RAE z roku 1979 a o dva roky později v seriálové adaptaci Steinbeckova románu EAST OF EDEN. Následovala osmdesátá léta a několik známých či méně známých filmů, ve kterých se sešla například s Richardem Gerem, Sally Fieldovou, Farrah Fawcettovou či Dennisem Quaidem.

Grace Zabriskie je však i nadále vášnivou a tvůrčí multiumělkyní, převážně výtvarnou. Kromě básnictví, se věnuje i sochařství, malování, výrobě dřevěných krabic, stylových lamp a jiných uměleckých předmětů. V Los Angeles si proto založila i vlastní galerii ArtHaus.


17.5.1941
New Orleans, Louisiana, USA
Grace Zabriskie csfd

KryptozooPolaroidOnly ChildRosemontMakings of You, TheSoudceTwin Peaks: The Missing PiecesFízlové, hajzlovéUnpeaceableBob FunkSynku, synku, cos to provedThe BrothelBezstarostněKněz je poděsInland EmpireChrystalNenávistThe Last LetterHra o časR.S.V.P.Žár mládíDivoký kočkyŠvábi60 sekundHome the Horror StoryA Texas FuneralMe and WillTrashArmageddonMág HoudiniAnnie's GardenGeorge B.Mrtví muži netančíPsycho SushiTři muži v Las VegasĎáblovo dítěBastard Out of CarolinaMurder at My DoorRodinná věcSlib daný CarolynCrazy for a KissDesert WindsDěti prérieThe Passion of Darkly NoonPosádka v ohroženíZóna únikuBanner TimesI na kovbojky občas padne smutekMiracle ChildPouta láskyVraždy černé vdovyVražedná létaChain of DesireDruhá šanceDům tajemství a lžíFernGully: Poslední deštný pralesIntimní cizinecTwin Peaks: ohni se mnou pojďCtižádostMé soukromé Idaho


Aktualizace osobnostního profilu Grace Zabriskie: 20.11. 2023 07:28